måndag 28 mars 2011

Maskinstrejk!

Jag har väldigt lätt för att "ryckas med" när det gäller handarbete. Så när jag läser om vad andra skapar så tänker jag "men, det där kan nog jag med". Vilket absolut är en bra tanke som jag är glad för! Det hade varit värre om man såg något fint och varje gång tänkte "det där kan jag ändå inte". Nu ska jag ju i ärlighetens namn också nämna på att det är inte särskilt ofta som jag faktiskt lyckas och blir nöjd... (Bortsett från stickningen) Men det känns inte så jobbigt ändå, konstigt nog.  Att sy, är något som jag nästan aldrig har hållt på med, men inte stoppar det inte. Så häromdagen åkte symaskinen fram, jag har precis fått den av min mormor K och den har varit en trotjänare i många år. Men nu bor den hos mig och det verkade den inte gilla!

Nejdå, när jag väl hade roddat fram allt, förtvättat tyger (för det har jag läst att man ska...)
så vill den inte funka. Strömmen når fram, när man gasar så låter den precis som den brukar men den driver inte. Så jag gissar på någon form av motorskydd, något relä, eller bara kanske någon säkerhetsgrej som är aktiverad. Så min proffesionella lösning är att låta den "stå till sig".
Det här kommer nog att bli en följetong.

Så istället virkade jag lite rutor


Snart ska jag iväg och fira Bästa Pappan som fyller år.
Hej hej
Sarah

3 kommentarer:

 1. Nu vet jag ju inte hur en Singer funkar men på min bernina kan man skruva åt en "innerring" på drivhjulet som sitter på sidan. På min maskin lossar man på den när man ska spola undertråd. Kanske är det så på din också? =D
  Lycka till!!

  SvaraRadera
 2. Sorry, en Pfaff hade du visst... Kolla hjulet!!

  SvaraRadera
 3. Ska absolut kolla, tack för tipset! Inte nog med att du har en egen blogg att sköta, du är också huvudsupport till oss.... Vilket vi är mycket tacksamma för.

  Läste en trevlig artikel om dig i vår lokaltidning idag.
  Sarah

  SvaraRadera