måndag 21 mars 2011

Den som spar hon har....


Jag har blivit lycklig ägare till det här 2-trådiga ullgarnet.

Det är min farmor som har växtfärgat det någongång för längesedan. Det fanns säkert (som det brukar hos oss alla...) en plan för vad som skulle göras med det. Men så som det kan bli ibland så stannade det där. Så för någon vecka sedan blev det mitt. Nu känner jag att jag vill att det ska bli något ordentligt av det, så att det inte blir lite vantar och lite sockar osv. Men jag kan inte komma på vad. Jag är fullständigt novis när det gäller att veta hur mycket det räcker till? Finns det  t ex någon generell tumregel för hur många meter det är på 100g?
Tips, tricks och råd mottages tacksamt.
Sarah

4 kommentarer:

 1. Jag köpte 2-trådigt ullgarn på Ölands ullcentrum och då sa de att 100 g räckte till en barntröja... (jag anv stickor 3,5). Kolla på deras mönster om du kan få en uppskattning där eller maila dem. Ravelry hjälper dig också om du kan skriva in hur mycket garn du har och vilken tjocklek så får du fram projektförslag.

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset. Jag har ett Ravelry-konto och är där ibland, men har inte riktigt lärt mig att hitta runt ännu. Bra tips!
  Sarah

  SvaraRadera
 3. Vilka fina färger. Det där ser väl ut att räcka till en tröja i alla fall. Kolla på nåt mönster hur många gram de säger att man ska ha och väg dina härvor i en vanlig hushållsvåg och se att det stämmer ungefär. Det brukar jag göra och det funkar oftast.

  SvaraRadera
 4. Ja, det var ett bra tips. Jag känner lite att jag vill ta tag i det där. Det som stoppar mig är jag har otroligt lätt för att "tappa sugen" om det inte blir som jag tänkt mig på en gång. Men det gäller väl att inte "ha otur när jag tänker" och att "tänka färdigt"....
  Skönt att man inser sina brister
  Sarah

  SvaraRadera