torsdag 1 december 2011

Solveigs vantar

Vantboken : Solveigs vantar

Jag köpte ju boken Solveigs vantar för en tid sen, en fantastisk mönsterbok för alla som gillar mönstervantar. Dock lämnar flera av bilderna i boken mycket att önska... (de kanske också bara hade en mobilkamera utan blixt...) Men mönstrena är inspirerande! Det var inte helt enkelt att välja vilket par jag skulle börja med.


Jag började sticka vantarna Åkerbär. Färgerna är gammelrosa och vinrött, ska fota i dagsljus när de är helt klara!!

Tyvärr har ett litet fel smugit sig in, men jag har sett på en del av era andras bloggar hur man kan fixa till det. Nål och tråd är bra till mycket!

Bara tummen kvar på första vanten. Jag tycker det är svårt att få stickningen jämn vid färgbyterna, men övning ger färdighet! De ska ju efterbehandlas i varmt vatten ett par gånger, då kanske de rättar till sig.

Idag åker jag på julmarknadsresa till Hamburg, Sarah håller ställningarna här på bloggen! (Det brukar hon ju göra...)

Trevlig helg på er!
Linda

3 kommentarer:

  1. Härligt med vantar!!! Vad roligt att du oxå "inte" kan bestämma vilka vantar du ska sticka...jag ÄLSKAR boken. Dina vatar är jättefina, det ska bli intressant att se den "riktiga" färgen i dagsljus. Lycka till med dina vantar. Kram sytanten

    SvaraRadera
  2. Vilka fina vantar! Jättefin färgkombination tycker Bosse!

    SvaraRadera
  3. HAr åxå den boken och tycker om att titta i den.... Nått mer verkar de tyvärr inte bli..... HAr stickat RAmundbergsvantarna (naturligtvis)

    SvaraRadera