fredag 2 december 2011

Pepparkaksvantar

Ibland, läs ofta, så bedrar ju snålheten visheten. Det är faktiskt så. Åtminstone när det gäller mig och garn. Jag sprang förbi garnaffären lite tidigare i höstas och hittade det isländska garnet Lèttlopi kraftigt nedsatt. Kan man nonchalera en garnrea? Kanske, men inte jag. Och vantar kan man ju tydligen inte få för många.....

Eftersom det inte var så tjockt så bestämde jag mig för att virka med nål 3,5. Jag kan nu tala om att det går duktigt mycket långsammare än vad jag är van vid. Men de blir täta, täta och då förhoppningsvis varma.

Slutpiffet är inte helt spikat ännu men lite spets och lite virkat på handryggen är grundplanen.

När jag sen tittade på den första prototypen så tyckte jag att de påminde om pepparkakor.
Jag ska använda helgen till slutfinishen, så vi får se hur det slutar.
Önskar er alla en trevlig helg & 2:a advent
Sarah


6 kommentarer:

 1. Gulliga pepparkaksvantar! De hade varit fina med spetsen på också. Jag har tänkt många gånger att sätta på en smal spets i nederkanten på mina vantar men en så bred över manchetten blir ju bara superfint!!

  Tack för din fina kommentar! Som alltid!

  SvaraRadera
 2. Haha vad jag skrattade högt åt din kommentar nu :). Har du ett Ravelrykonto? Isåfall kommer du åt mönstret där. Du behöver också ett PayPal-konto och det får man här:

  https://www.paypal.com/se

  Det är ett bra och säkert sätt att föra över pengar. Andra alternativet är att vänta tills imorgon och hoppas på att du vinner min utlottning :).

  SvaraRadera
 3. Trevlig andra advent på dig med!! Vantarna ser superfina ut! =)

  SvaraRadera
 4. Ser ut att bli riktigt snygga!

  SvaraRadera
 5. Jag har mailat uppgifter på hur du kan betala till bloggens mailadress. Meeeen, sen dess har det visat sig att man KAN betala med kreditkort utan PayPal- och ravelrykonto om man klickar på BuyNow-knappen. Men du kan göra som du vill. Passar det dig bättre att föra över pengar så kan du göra det. Ha det så bra!

  SvaraRadera
 6. Tack för de fina kommentarerna! Det värmer.
  /Anna

  SvaraRadera