onsdag 7 december 2011

Mönstervantar

Hemkommen efter några intensiva dagar med julmarknad och diverse shopping i Tyskland. Kan verkligen rekommendera Hamburg, ca 30 olika julmarknader att välja mellan, kul! Nackdelen är ju alla människor, det var otroligt mycket folk i centrum i lördags, så efter endast ett par timmars shopping fick vi ge oss. Det var nästan omöjligt att ta sig fram!

Inget ont som inte har något gott med sig, vantarna var ju med, så jag hann sticka klart vante nr 2 (dock utan tummar än...) Nr två blev bra mycket mindre än nr ett, kanske beror det på att jag höll garnet med pekfingret och långfingret? Övning ger färdighet!Jag får väl tvätta ena vanten i 60grader och andra i 40grader! Problem är till för att lösas! Jag tror att ju fler mönstervantar jag stickar, desto finare kommer stickningen bli. Detta är ju faktiskt mina första vantar, och verkligen inte de sista. Kul att sticka dem!Köpte lite garn oxå (otippat va?!) som jag tänkte sticka strumpor av. Lätt att gå lös, varför inte lugna mig och bara köpa två nystan?! Det är ju inte så att det saknas garn precis... Ni kanske känner beteendet?!Hittade dessa fina strumpor hos Dödergök http://dodergok.blogspot.com/2011/08/strumpor-i-avbruten-moss-stickning.html som jag ska försöka mig på.

Nu blir det lite träning innan jag får sätta mig och sticka!

Trevlig stickkväll! /Linda

4 kommentarer:

 1. Övning ger fördighet emn jag har inte riktigt tålamod med mönsterstickade vantar! De ser fina ut!
  Miastickar

  SvaraRadera
 2. Superfina är de oavsett vad du tycker om storleken ;-))

  SvaraRadera
 3. kul, nu har jag en till blogg att följa...

  SvaraRadera
 4. Övning ger färdighet! Mina krokade vantar är helt olika.... JAg mätte aldrig på vantarna utan följde beskrivningen slaviskt, så de SKA vara lika stor....

  SvaraRadera