torsdag 6 september 2012

Make-up pads

För något år sedan så stickade jag ett gäng make-up pads, mest för att kolla om det var något att ha. Jag var nämligen väldigt skeptisk till detta nytänk. Men det visade sig vara riktigt bra.
 
Jag har testat lite olika garner och kommit fram till att CottonBamboo är det som passar mig bäst.


Det enda lilla aber som har varit är att tvättmaskinen formligen äter dessa små lappar.
Så från och med nu tvättas de i tvättpåse.
 
Sarah
 

7 kommentarer:

 1. Jag är också väldig skeptiskt till det här med stickade make-up pads, stickade tvättlappar och, inte minst, stickade disktrasor. Tycker det där sistnämna är bara för äckligt...
  Men, snälla, upplys mig! Vad är det som är bra med stickade make-up pads? Förutom det ekonomiska då då. Och själva idén med att sticka något som alltid kommer till användning. Men annars?

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga! Jag har inte testat att sticka dem, jag virkar dem och kokar dem sedan. =)

  SvaraRadera
 3. Jag har också funderat på att sticka eller virka pads, mest för att dra ner på engångsmaterial. Disktrasor virkar jag. Det ser fint ut i köket och det enda äckliga med disktrasor är när man använder samma dag efter dag. Vi torkar aldrig mjölk med dem och jag byter var dag, oftare om man torkar "kladd" med dem. De blir aldrig äckliga då.
  Har virkat i bomull/lin som suger bra. Är det nån som vet hur bara bomullsgarn funkar?

  SvaraRadera
 4. Vilken storlek gör du på make up-padsen? Går det att tvätta bambublandningen i 60 grader eller mer?

  Jag har stickat och virkat skurtrasor/ disktrasor men hållit mig till bomull som jag vet klarar 60 eller mer. De är perfekta till "sanering" efter småbarnsmåltid av möbler och golv eftersom det är lite mer gnugg i dem. Använder dem vid ett tillfälle och tvättar sedan.

  SvaraRadera
 5. Tack för ett jättebra tips! Ska anamma det! Ska bara lära mig sticka, haha :-D

  SvaraRadera
 6. Fiffigt! Allt som gör att man slänger färre engångssaker är utmärkt, särskilt om det handlar om engångssaker i bomull!

  SvaraRadera
 7. JAg trodde det bara var sockar som tvättmaskinen åt! :)

  SvaraRadera