tisdag 14 februari 2012

Rullader à la Mannerström

Idag fick dottern välja middag, inte våfflor!!
Inspirerad av tv reklamen blev det Mannerströms rullader! Av alla enkla rätter att tillaga då man är på fjällsemester... men eftersom vi reser ihop med McGyver (vad sägs om portabel GPS (om vi kör vilse i slalombacken eller med skotern), våffeljärn, stavmixer, toastjärn, ja inget fatttas som ni förstår) så kunde vi sno ihop rulladerna! När vi kom till monteringen insåg jag att varken bomullssnöre eller grillspett fanns här, och McGyver hade inget med sig! Han var inne på att tälja till spett av tandpetare, men jag tyckte det var överdrivet! Jag har ju garn med mig! Det gick jättebra med Regias strumpgarn, och maten blev inte färgad à la Bridget Jones!Receptet finns på Guldfågels hemsida och jag kan verkligen rekommendera er att göra dem, lika gott som det ser ut på tv, lika goda var de i verkligheten, med beröm godkänt av barnen.Föreslog att vi stannar i Kilafors på hemvägen eftersom jag gjorde av med så mycket garn i matlagningen, men resesällskapet tyckte inte att 1,5m garn berättigade till fler inköp, hmm.Jag stickar lite oxå, strumpan tar form men hälen trilskas lite... Behöver va lite skärpt i hjärnan för att sticka den, få se om det blir ikväll.

Imorgon blir det en tur med skoter på fjället, hoppas bara vädret tillåter. Idag har det varit lite blåsigt och snöigt, men fantastisk skidåkning!

Trevlig alla hjärtans dag/ Linda

4 kommentarer:

 1. Förstår inte att de inte inser att du behöver förstärka garnförrådet när du blivit av med så mycket.

  SvaraRadera
 2. Vad ressällskapet inte förstår är att 1,5 meter förlorat garn liksom stör balansen! Som enbart kan återställas med ett besök i en välsorterad garnaffär!

  SvaraRadera
 3. Tack för er förståelse! ja, bearbetningen är inte slut än! Ska försöka få till hälen idag, hade inga positiva ord om den igår... Ny dag nya möjligheter!

  SvaraRadera
 4. Det låter härligt och stärkande att vara i fjällen!
  Och kycklingrullader låter som en smaskig variation till våfflor :-)
  Och det är klart du måste stanna i Kilafors och bunkra lite. Kanske kan McGyver hitta något användbart också:-)

  SvaraRadera