söndag 5 februari 2012

Inget att avundas

är titeln på boken jag för tillfället läser. I väntan på att sticklusten ska komma tillbaka slukar jag böcker på löpande band. Bland de senast lästa författarna hör Arnaldur Indridason som skriver om poliser och mordutredningar på Island
Omslagsbild: Mörka strömmar

samt Katarina Wennstams Alfahannen.
Alfahannen (inbunden)
Kan varmt rekommendera dessa författare!

Eftersom jag aldrig kan göra något måttligt så plöjer jag bok efter bok av samma författare, och efter ett tag måste ja bryta för det blir väldigt enformigt att läsa om t ex mord hela tiden!

Jag läser gärna dokumentärer, har bl a läst Mitt liv med Saddam, som jag tycker ni ska läsa!

Som jag skrev tidigare så läser jag för tillfället denna bok

Inget att avundas : Vardagsliv i Nordkorea (häftad)

En något så ovanligt roman om Nordkorea och livet där. Jag har läst ca 1/4 och är faschinerad och förfärad på samma gång!

Här är baksidetexten från boken: "I skydd av nattens mörker inleder ungdomarna Jun San och Mi Ran i hemlighet en relation. Under långa promenader går de hand i hand och pratar om allt utom den regim som tvingar dem att smyga med sin kärlek. I Inget att avundas får vi också möta flera andra vanliga nordkoreaner: en fabriksarbetare som såg sin familj svälta ihjäl innan hon flydde utomlands och en självuppoffrande doktor som tog emot mutor för att köpa mat, och vars far i sorg efter ledaren Kim Il Sungs död begick självmord.

Barbara Demick levandegör vardagslivet, kulturen och maktens mekanismer i ett gripande och insiktsfullt reportage från världens mest slutna rike.

Inget att avundas tilldelades det mest prestigefulla reportagebokspriset, BBC:s Samuel Johnson-pris 2010, och boken nominerades till National Book Award, den amerikanska motsvarigheten till Augustpriset."

Ja, det är verkligen intreaant att lära om andra kulturer, särskilt då om ett så slutet land som Nordkorea!

Trevlig söndagkväll! Linda

4 kommentarer:

 1. Jag är likadan och plöjer böcker periodvis och då hela serier av samma författare. Lite jobbigt är det ibland då jag vill läsa dem i rätt ordning också!;)
  Jag har en bok av Karin Wennstam, men tyvärr inte den första...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste Dödergör först, men den tyckte jag inte var så bra. I Alfahannen är samma karaktärer med, och det är ju alltid trevligt!

   Radera
 2. Katarina Wennstam var det ju!:)
  Kram

  SvaraRadera