torsdag 5 maj 2011

Kurs i krokning/Tunisisk virkning

 Jaha, så var det då dags för oss bägge att förkovra oss lite i en (för oss) ny form av handarbete. Nämligen krokning. Vi har sett fram emot detta rätt så länge, men det till trots har vi inte läst på eller förberett oss på något vis..... Det är vi det!
Så när onsdagseftermiddagen äntligen infann sig så bar det av. Med säker hand ( tio i tvågrepp - not) så tog vi oss några mil till
I växjö finns det en mycket trevlig garnbutik som heter Umbra.

Väl värt ett besök om man har vägarna förbi. Det var också där som kursen skulle hållas.
Eftersom vi alltid går "all-in" när det verkligen gäller, så började vi kvällen med att investera i varsin krokningsnål (undrar om det verkligen heter så?).
För här skulle det krokas big-time!

Jorå, Linda är i full gång och mönsterarket som ligger på bordet kändes väldigt länge som ett uppdrag för nästa kurs, men icke!

Linda (och även jag) kämpade på tappert och vi lärde oss både räta och aviga maskor.
Det var faktiskt riktigt roligt även om det var en annorlunda grej, det kändes både som stickning och virkning, men ändå inte..... Konstigt uttryckt, jag vet.

Som vanligt tar det ju mer tid än vad man har tänkt sig när man ska lära sig något nytt. Så detta var vad jag åstadkom på hela kvällen.
(Men jag fotade ju också, icke att förglömma.....)

Här är det färdiga resultatet, Linda hann även testa lite olika mönster. Inte jag, för jag tröttnar ju betydligt snabbare, så jag koncentrerade mig lite på lite annat, fika osv.
Men jag tror faktiskt vet att hon kommer att visa mig när jag väl kommer dithän.
Summa summarum: att kroka var väldigt roligt och jag är övertygad om att vi faktiskt kommer att testa lite mer här på hemmaplan.
Med det sagt så vill vi passa på att göra en efterlysning. Finns det någon som vet enkla krokningsprojekt att börja med så vore vi väldigt tacksamma för tips!
Sarah & Linda

2 kommentarer:

  1. Umbra ser ut som en mysig affär. Kan tyvärr inte tipsa om nåt krokningsrelaterat eftersom jag inte testat, än.
    Men greppet? Det ser mer ut som tjugo i fyra? ;-D

    SvaraRadera
  2. Ja, jag såg att jag hade skrivit snabbare än jag hade tänkt.... Hoppsan! Lätt hänt.
    Vi får kolla runt lite på mönster. Det känns som om det är lätt att glömma om man inte kommer igång med något ganska så omgående.

    SvaraRadera