torsdag 25 oktober 2012

Hemlig utflykt

I lördags var det äntligen dax! I veckor hade vi längtat efter denna dag, 20oktober. Sarah bokade denna dag med mig tidigt i somras. En hemlig utflykt, spännande!!

Att det handlade om garn, det hade jag redan räknat ut. Men inget mer. Hade verkligen inte den blekaste aning!

Sarah styrde SAABen norröver, i min fantasi var vi på väg till Garnverket i Linköping. Men i Mjölby svängde vi mot Motala, o där var mina gissningar slut...

Det blev inte lättare då vi passerade Motala, Askersund och så vidare. Örebro tänkte jag, där har jag aldrig varit, undra vad det finns för spännande garnbutiker där!

Det blev inte lättare att gissa vart vi skulle när det enda jag såg genom bilrutorna var det här:

Närkeslätten

Vägen blev mindre och mindre, Sarah var glad att hon inte tvättat SAABen innan vi for!

Väl framme vid en skylt "Ostbod" och stängt, började jag verkligen undra. Garn? Ost? STÄNGT!!! Nej, det kan inte vara sant!! Inte köra närmare 30mil och det är stängt!! Men när vi lugnat oss lite och insåg att det öppnade kl 12 kunde vi båda slappna av.

Vi parkerade på gårdsplanen och klev ur i spöregnet, lite vilsna var vi allt. Att vi hamnat på Ateljé Norrgården stod nu klart för mig, men det hade jag aldrig kunnat gissa!!

Vi såg att det lös i ladan, så vi gick in. Varken Sarah eller jag hade nog förväntat oss det som vi klev in i (jag hade definitivt inte gjort det eftersom jag var på hemlig utflykt)!

Ateljé Norrgården

Ljus var tända på borden och överallt fanns sittplatser där man kunde slå sig ner med sitt sticke och en fika. Garnet och inredningsprylarna var fint grupperade och färgmatchade (jag blev så överväldigad att jag glömde bort fotograferingen).

Längst bort i lokalen fanns en trappa ner, och där nere väntade den stora överraskningen:

Tjohoo! Vi hade kommit till himmelriket!!
Gissa om det klämdes och kändes på garnet, fantiserades om de mest färgsprakande garnerna och vad man kunde skapa av det.

Eftersom man denna dag var kort om folk på gården så fanns det bara personal i ostboden, där vi även beställde fantastiska räkmackor med röra gjord på creme fraiche på mjölk gjord från gårdens fjällkor. Gott!! Garnet betalades också i ostboden.

Naturligtvis köptes det med en del garn hem, samt en hel del av gårdens egna ostar. Kan varmt rekommendera ett besök här!

Tack kära Sarah för att du tog med mig till detta fantastiska ställe! När folk i vår omgivning hörde att vi åkt ända till Örebro för att besöka en garnaffär skakar de bara på huvudet och tycker vi är konstiga. Men vad vet de!!!!!
För att besöka något så fantastiskt som en garnbutik så kan man åka hur långt som helst, eller hur?!

Trevlig dag!!
 Linda (även kallad sidekicken)

4 kommentarer:

 1. Kul med hemlig utflykt! Målet ser helt underbart ut :)

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar utflykt!!!!! Förstår att ni myste :D

  SvaraRadera
 3. Folk är så tröga. Man kan ju åka nästan hur långt som helst för en garnbutik, det vet väl vem som helst. =)
  Jag tror att jag får göra mig ett ärende dit någon gång. Fika och garn på samma ställe kan aaaldrig vara fel.
  /Anna

  SvaraRadera