fredag 22 mars 2013

Pytt i Panna

Sarah tipsade mig om sjalen Pytt i Panna, vilken verkade ganska enkel och rolig att sticka.
 
Så fram med fina garnet, Manos, som jag köpte på vår tur till Ateljé Norrgården i höstas och börja sticka.  Spetsmönstret lär man sig snabbt, och det är viktigt för mig eftersom jag vill bli klar snabbt... Njutningssticka är ju onödigt som Sarah uttryckte sig... 
 
 
Spetsen stickade jag lite över 2m lång, därefter plockade jag upp maskorna utmed kanten. Sen gick jag lite bet på den avbrutna stickningen, fick ta upp maskorna när poletten trillat ner hur sjalen verkligen såg ut! Inte var det så som jag stickat iallafall!
 
Här är sjalen avmaskad men inte blockad. Hade naturligtvis maskat av för hårt så det var bara att plocka upp igen och göra om. Gör om, gör rätt!!
 
 
Ni ser skillnaden på oblockad och blockad! Naturligtvis hade jag inte tillräckligt med nålar, så överkanten blev lite ojämn... Men fin blev den, och jag har planer på att sticka flera, för den var väldigt rolig att sticka!
 
Ikväll är jag bjuden till Sarahs iblandboende, på menyn står bl a musselsoppa, som jag fått äran att laga. Till det serveras ett gott Chablisvin. Trevlig helg på er!
 
Linda


3 kommentarer:

  1. Superfin, vilken härlig färg!
    Det kom en fin tidningsartikel via Myggan från en tidning som inte finns i Halland. Jag bugar och bockar. =)

    SvaraRadera
  2. Underbar färg!!!! Måste åxå sticka nån fler pytt. Börjar bli så känslig för ullgarn så jag kan just inte ha de jag har stickat.....

    SvaraRadera