söndag 10 november 2013

Sockor i Admiral

Sockor är min grej! 
Jag gillar verkligen att sticka raggisar, det finns alltid minst två, tre pågående sockstickningar varav ALLTID en i handväskan. 
Att jag har fastnat för Stickameras Solskensocka är ju inget nytt så här kommer lite dokumentation på ytterligare ett par. (Länkar finns här)


Finfin rosa färg från Admiral, ett sockgarn som jag gillar jättemycket, aldrig några knutar eller skarvar, hyfsat mjukt från början och blir bara mjukare allt efter som.
Priset är också helt överkomligt. Det ligger runt åttio spänn per nystan och räcker till ett par damsockor    med ett rekorderligt skaft. För mig som har små fötter (35/36) kan man till och med få lite över. Om man skulle behöva nåt garn och randa några andra sockor med , menar jag....
Som vanligt syr jag ihop tån med kitcherner stitch och jag tycker att jag börjar få bra kläm på tekniken. (Därför tog jag en rejält suddig bild så att det inte går att detaljstudera) Det är bara första och sista maskan som jag behöver få in rätta "knicken" på .

Idag är det Fars dag, detta firas hos Bror med go´middag. Det vet man liksom redan innan, käk hos Storebror är alltid ett säkert kort.
Far då, jodå han kommer att uppvaktas med halvfärdiga sockor. Jodå, varför förneka sig att vara färdig i tid med något nångång?

Trevlig söndag på Er.
Sarah

3 kommentarer:

  1. Du har övertygat mig! Det får bli ett par Solskenssockar till mig själv alldeles snart. Skall bara göra färdigt de där förgrömmade tubsockarna först...

    SvaraRadera