onsdag 30 november 2011

I kväll - skidskytte!

Jag väntar fortfarande på snön.


Idag laddar jag inför skidskyttet kl 17.00 på 4an,
skidskytte och stickning - svårslagen kombo.
Trevlig onsdag,
Sarah

tisdag 29 november 2011

Sms x 3

Ja, andra brukar prata om SMS (second mitten syndrome) och hur tråkigt det är att göra "den andra" vanten. Jag har tydligen trixat och fixat, pratat en del med Linda och varit brutalt okoncentrerad när jag har stickat, så nu har jag tre stycken och ingen passar med den andra.
Det, det är riktigt trist det!
Önskar er alla en trevlig tisdag,
Sarah
(som MÅSTE lära sig Magic Loop)

måndag 28 november 2011

Stickkaos?



Allvarligt.
 Det är väl inte bara vi som har det såhär när vi träffas?


 
Hoppas att ni får en riktigt bra start på veckan.
Sarah & Linda

fredag 25 november 2011

20 000!!!



Tjohoo!!!
Nu har vi precis passerat 20 000 besök och det var inget som vi hade räknat med att göra redan under vårt första år i bloggvärlden......
Vi har båda två lärt oss så mycket. Dels lär vi nya saker hela tiden genom att kolla på vad ni andra skapar, dels har vi fått och får tips, trix, råd och svar på frågor när vi har behövt det.
Sen har ju dessutom undertecknad (Sarah) gått från noll till hundra vad det gäller att hantera en dator,
det här med "kopiera, klipp ut och klistra in" t ex, det mina kära vänner var något HELT nytt för mig. Och det är dessvärre helt sant. Så på det planet har jag gjort en resa av sällan skådat slag.

Som om inte allt detta vore nog!
Vi fick dessutom vår 30:e följare häromdagen.
Allt detta ska ju naturligtvis firas med påmpa och ståt och det och tillsammans med Er!

Upplägget för utlottningen blir följande:
1 lott för en kommentar
1 lott för att länka till oss.
Två lotter är alltså maxantal*.
Har du ingen blogg så är du ju naturligtvis välkommen att delta ändå.
*Sen är det ju så att vi är ju lite extra tacksamma för de följare vi redan har, så de trettio får en bonuslott i utlottningen.
Temat på prisbordet kanske någon undrar?
GARN!

Låna gärna den här bilden om ni länkar.

Med detta önskar vi er alla en trevlig helg och första advent,
vi tar bloggledigt och firar!
Sarah & Linda

Tillägg: Kl 18:00 Luciadagen är sista chansen i utlottningen

Utlottningen är avslutad.

torsdag 24 november 2011

Randiga vantar med lettisk fläta

Lite stickat hinns med i veckorna, men schemat är taight med jobb, träning, läxläsning, barnens aktiviteter och hemmets alla sysslor. Men ett par vantar har jag lyckats få till!

Mobilkamera utan blixt lämnar lite att önska...


Den ena vanten blev som synes mer färgglad än den andra! En kollega som fyllt år fick dessa i ett litet paket och hon blev jätteglad! Nu väntar vi bara på kylan så hon får användning för dem.

Nu har jag fått kläm på den lettiska flätan, vantarna blir så mycket finare med den.

Några ord till dig Sarah, ge inte upp!! (ska jag säga med den rosa sjalen...)

Ha en skön kväll/ Linda

onsdag 23 november 2011

Det finns pepparkakshus och så finns det pepparkakshus....

Ja, antingen kan man fuska som jag gjorde häromdagen och bara hyvla (den köpta! degen) eller så kan man kolla in hos Tedags hos Tant Ninette, hon vet hur man bakar pepparkakshus hon!
 
Bilden har jag fått låna av Tant Ninette.
I detta inlägget kan man kolla när hon och hennes bloggande väninnor bakar pepparkakshus tillsammans.


 Detta är naturligtvis inte det enda hon är duktig på (hittar hon inte en tapet som passar - då målar hon en egen) hon delar delar med sig av tips och trix och fina bilder. Här kan du läsa om det mesta som har med hem, renovering, inredning, trädgård, pyssel och handarbete att göra.

Sarah

Vad man inte får göra del 2!

Även om jag är lite slarvig och mycket glömsk, så får man inte ta min mp3-spelare och tro att det är sin!!!
Detta påverkar i allra högsta grad både träning och stickning!
Så det så!
(Och vem stjäl en mp3a 2011?! Känns inte det lite yesterdays news?)

Men som vanligt:
Fortsatt trevlig dag till er andra
från en Sarah,
som nu har lite tvivel på det där med karma och så.......

tisdag 22 november 2011

Ernst Jr?

Ja, jag kände mig lite som Ernst en kväll i förra veckan. Ni vet, "känna in rummet" och skapa med naturmaterial och allt det där.
Ett par kvällar i november har man möjlighet att tillbringa en kväll i blomsteraffären och fullständigt släppa loss och gå lös. Först smyger man igång med glögg och pepparkakor för att sedan småäta Juleskum resten av kvällen.
Tjejerna som jobbar i butiken är otroligt kreativa och kommer med tips och råd på vad man kan hitta på att göra. Man får fri tillgång till verktyg, material, pynt och lagret med allt som finns där.
Så det är bara att skapa på.
Jag valde att göra en krans. 
Ståltråd, spets, lite stjärnor och nåt grönt som jag tror hette Mjuken.
Sen var det klart och betar´t! (Nja, inte riktigt, det tog sin modiga tid att linda kransen....)

Sådär ja, kransen är på plats och jag är nöjd.
Trevlig tisdag
Sarah

måndag 21 november 2011

Julklappstips

När vi ändå är inne på temat jul och advent (som det säkerligen kommer vara nu ett tag...) så vill jag passa på att visa en trevlig julklapp som jag köpt till mig själv. Ja, det går ju inte att bara gå och vänta på att nån ska köpa dem till mig, utan det är bättre att jag handlar det jag själv vill ha!



De här underbara handdukarna från PIP har jag trånat efter länge, och i lördags slog jag till! Badrummet känns mycket lyxigare och trevligare nu. Tänk vad lite färg gör gott!

Jag tänkte att jag börjar med de små och kollar kvaliteten innan jag går loss på badlakanen. Det är hemskt att ha handdukar som inte går att torka sig på, eller hur?! Jag kan meddela att de är jättesköna att torka händerna på, så det får nog bli badlakanen oxå... Det är ju inte julafton än! Tomten kanske har ett paket med dem till mig med sig...

Trevlig kväll! Linda

Tjuvstart

Ja, jag har tjuvstartat lite. När jag var nere i källaren för att hämta upp adventsstjärnor och diverse annat plock till adventspyntet så hittade jag burken som jag brukar ha pepparkakorna i.

 Jag köpte pepparkaksdeg i helgen (ja, jag köper färdig deg och alltid Skogaholms) men hade nog inte tänkt att baka pepparkakor riktigt ännu. Men eftersom jag inte kunde hålla mig från att öppna paket och proväta degen så fick det blir idag. Det kunde ha slutat i fullständigt degfrosseri annars. Det lilla problem som dök upp när jag väl hade förberett allting var att mina pepparkaksmått tydligen var på kollo någon annanstans. Det fick helt enkelt bli att skiva degen.

Nybakade pepparkakor och lite saftglögg innan det bär av till gymet. Det tycker jag gott att jag kan unna mig!
Trevlig måndag
Sarah

lördag 19 november 2011

Hemligheterna fortgår - här också!

Julklappstickeriet fortsätter!
Idag har jag varit på en liten julmarknad som var något utöver det vanliga. Eftersom jag glömde att fota så tänker jag inte skriva så mycket om det, för det var så fint så att bara ord gör inte marknaden till sin rätt.

Men jag köpte en liten, liten present till Linda som jag hoppas att hon kommer att gilla. Jag själv är inte så mycket för småsaker, men det blev en till mig också....

Trevlig helg
Sarah

fredag 18 november 2011

Håller tummarna!


Jag har ansökt om medlemskap i


Så nu håller jag tummarna att de vill ha med mig som medlem. Här är adressen till deras hemsida.
Ha en riktigt festlig fredag,
Sarah


torsdag 17 november 2011

I kväll - syjunta.

Jag inser att det kommer att bli mycket prat om jul, julklappar och pynt i den här (och många, många andra bloggar) bloggen framöver. Det gör också att allt inte riktigt går att visa under tiden som det skapas.
Men ett par traditionella raggisar i restgarner som låg och drällde har det blivit. Mönstret är så klassiskt som det kan bli,  Lindas farmor använde sig av det när hon stickade sockor och sen har både Linda och jag använt oss av samma. Det är väl beprövat och har väl 30-40 år på nacken.

Blogger bestämmer över bilden.
På tal om restgarner och raggisar, där är ju tå-upp stickningen outstanding, även om jag har inte testat själv. Ännu! Men det kommer, jag känner till och med att det kanske är riktigt nära.
Här och här finns mönster på tå-upp sockar.

Ikväll drar jag på syjunta. Prat och mat. Det gillar jag.
Imorgon är det fredag go´vänner!
Sarah

onsdag 16 november 2011

DIY

Jag var en sväng förbi den lokala loppisen häromdagen och då hade de tavelutförsäjning. Naturligtvis gick jag inte tomhänt därifrån, utan fick med mig ett fynd som behövde omarbetas lite för att fylla sin funktion i mitt hem.
Personligen tyckte jag inte att själva tavlan var nåt vidare men däremot gillade jag ramen starkt, så hela ekipaget fick följa med hem.

Lite tyg, en spånskiva och lite nitar så vips var det en snajdig anslagstavla till kontorshörnan.
Jag blev tvungen att omgående sätta upp något på tavlan för varje gång när jag kom in genom dörren fick jag för mig att någon hade varit hos mig och satt upp en platt-tv. Men så var det ju inte!

Sådär ja, nöjd och glad över ett avslutat projekt.
Ha en fortsatt bra dag,
Sarah

tisdag 15 november 2011

Tovad tomte

Snart är det jul, det går i en rasande fart! Nästa helg är det första advent, så i helgen blir det till att kolla pyntet!

I helgen fick sonen och jag för oss att tova tomtar. När inspirationen tryter på det ena så tar man det andra! Han tyckte det var jätteroligt ända tills han stack sig med nålen i fingret så det började blöda. Det gör ju vansinnigt ont när man sticker sig så jag förstår att han inte ville fortsätta.



De här tomtarna fick han ihop, han sålde dessutom tre av dem och skänkte pengarna till välgörande ändamål (ECPAT), vilket han var väldigt stolt över! Mamman oxå, som ni säkert förstår...

Ha det bra där ute i det underbara höstvädret!/Linda

måndag 14 november 2011

Juliga vantar

Klarröda juliga vantar är helgens skörd.
 
Jag tycker att det är fint med "gladvantar". Jag själv tillhör inte de som klär mig i så värst mycket färg, oftast är det svart även om jag på senare tid har fått in lite rosa i garderoben och till och med lite rött. Men när det kommer till vantar kan jag gasa på lite hårdare, det är ju ett så litet plagg men kan ändå pigga upp resten av out-fiten.
Tidigare har jag bara stickat Lovikkavantar i Järbos Lovikkagarn, jag har gillat garnet och resultatet - även om vantarna har varit riktigt hårda till en början så har de mjuknat och format sig efter ett tag. Dessa röda är stickade i Garngrossistens Lovikka, och blev mjuka och go´a på direkten. Däremot fick jag inte ut en hel vante på en härva, det fattades iofs inte mycket men ändå....
Trevlig måndag 
Sarah 

fredag 11 november 2011

Nödlösning eller lagsockar....?

Ja, häromdagen var jag väl som vanligt lite disträ när jag satt och stickade raggisar och missade ett färgbyte. Detta upptäckte jag sådär lagom försent så jag ville inte dra upp och rätta till misstaget.
Problemet kan skådas här, eftersom min enda lösning var att göra ett par till så kan ni förstå min glädje när The knitting seaman kom med den geniala idén att brodera i motsatta färger på hälen.

Bilden (och garnval) lämnar lite att önska, men med god vilja så går det att se H och V
Även om jag nog tror att hon hade något högre förväntningar på mina broderikunskaper så blev det i alla fall något.
Så nu kan mottagaren välja, antingen väljer man att vara HV 71 supporter eller så väljer man helt enkelt att ha en höger- och en vänstersocka.

Jag tar helgledigt och vill påminna om FAR på söndag, det är säker många fler än jag som har den Bästa Pappan, men min pappa ska i alla fall uppvaktas med ett litet paket.
Trevlig helg
Sarah.

torsdag 10 november 2011

Boktips

Biblioteket är jag tyvärr för sällan på, men igår tog vi oss dit, barnen och jag. Äntligen hittade jag boken jag vlat läsa ända sedan jag varit liten, men aldrig fått tillfälle, nämnligen Gummi-Tarzan av Kirkegaard! Vi har läst en del av hans andra böcker, bl a Gustengrodslukare, vilken är en underbart rolig bok.


Högläsningsstunder blir det tyvärr alldeles för sällan, men igår blev det ett par kapitel ur Gummi-Tarzan. Ivan Olse, stackars lille pojk, han vet ju inte vilket ben han ska stå på!


Rekommenderar denna utomordentlige författare, då hans språk och historier är fantastiska!


Trevlig kväll/Linda

onsdag 9 november 2011

Under omarbetning

Senaste loppisfyndet är under omarbetning,
50 pix, 5 minuters jobb och lite tyg. Några finjusteringar, sen så!
Trevlig dag
Sarah

tisdag 8 november 2011

Vad man inte får göra!

Det är till exempel att:
STJÄLA MIN CYKEL!
What goes around, comes around....
Dålig karma och allt det där....
Tänk på det eländiga cykeltjuv!
(en cykeltjuv som med all säkerhet inte alls läser en stickblogg, men ändå...?)

Till alla Er andra
trevlig tisdag
Sarah


måndag 7 november 2011

Vi är kvar....

Just nu har vi båda två dippat lite när det gäller motivation, produktion och blogginspiration.
För oss som fotar med mobiltelefoner så är det inte till någon hjälp när det är som filmjölk utanför fönstret i tre dagar på raken heller.....

Men vilken tur då att vi har er andra som håller fanan högt och kämpar på! Bara för att vi inte bloggar själva betyder det naturligtvis inte att själva bloggläsningen ligger nere. Icke då!

Vi är alldeles strax tillbaka och inom en mycket snar framtid har De otaliga projekten någonting att fira tillsammans med er....

(Tills dess hänger vi lite på gymet och försöker ta hand om alla stick- och virkrelaterade delar av kroppen så att vi sedan inte motarbetas av handarbetsskador när vi väl gasar igen!)
Trevlig måndag
Sarah & Linda

fredag 4 november 2011

Kärleksknutar


Trevlig helg alla!

Gjorde ett halvhjärtat försök med instruktionsvideon till Kärleksknutar igår. Garnet delade sig och jag var i fel sinnesstämning för att lära mig något nytt = inga j.....a kärleksknutar! Jag har ju sjalar så det räcker ändå :)

Istället kollade jag i Sarahs biblioteksfynd, och beställde de böcker hon hade lånat från Adlibris! Nu ska här stickas vantar från Solveigs vantbok, underbara mönster!!

Det var bara det där lilla med tid, lust och ork... Men med en fin bok som inspiration så ska det nog gå bra.

Är just nu inte i fas med mitt handarbete, lusten finns som sagt inte och när jag motarbetas av material etc så tappar jag motivationen... Känns det igen?!

Förhoppningsvis påbörjar jag något projekt under helgen, om bandycupen är inställd pga för dålig is vill säga, annars blir det en heldag vid bandyplanen för att heja på sonen. Gissa vilket jag är mest sugen på!

Trevlig kväll!/Linda

Lägg i kundvagn - Gå till kassa

Roy & Roger hade en mack ihop. Linda och jag har ett stickbibliotek ihop. Snart!

Vantboken : Solveigs vantar

Igår gjordes det ett gemensamt inköp på Vantboken, länk till Solveigs Vantar hittar du här.
Jag tror att det var bra, för sån tid som det tar för mig att sticka vantarna så hade jag fått låna om boken på biblan väldigt många fler gånger än två, tre eller kanske åtta.

Inte nog med den....

Det inköptes även
Sticka halsdukar kragar snibbar!
en bok som innehåller en hel del inspiration.

Trevlig fredag
Sarah 



torsdag 3 november 2011

Catching! Garnkontot slår i taket!

Det sägs ju att bilder säger mer än ord, jag delar därför med mig av lite bilder för att visa mitt senaste tilltag.




 

GARNLYCKA

Joråsåatte!
Om man ska kunna skapa fritt (för fritt skapande är ju min grej - not!) måste det finnas garn att tillgå i den absoluta närheten.
Jag vill ju inte motarbetas av materialbrist inte.
I det här inlägget  hade jag också kunnat visa bilder på allt det finfina garnet som inköptes (till ett, enligt mig, helt ok pris) men jag väljer att inte göra det för det finns individer i min direkta närhet som lätt kan höja ett ögonbryn och se lite oroade ut! Och oroa någon annan över min garnstash, det är sista jag vill jag göra... Det räcker med att jag själv blir förvånad ibland!
Trevlig torsdag
Sarah

Tack Renée för tipset!

onsdag 2 november 2011

Ett koppel av virkade vantar

Några av de här vantarna har jag bloggat om tidigare men nu har de fått lite pynt på sig också.
En virkad kant, en rosett eller några stygn. Det krävs inte så mycket för att piffa till vantarna.
De rosa med spetsrosetten är mina absoluta favoriter.

De röda har fått lite sömnad (behöver verkligen öva på det) och de vinröda har en virkad kant i mohair.
Garnet är Naturgarn soft och jag har virkat med virknål 5.
Nu kan dessa läggas i avdelningen för avslutade projekt. Äntligen!
Fem färdiga = fem nystarter. Eller?!
Fortsatt trevlig dag,
Sarah




tisdag 1 november 2011

Liten ansträngning - Stort misstag

NEEEEEEEEEEEJJJJJJJ!!!!!!!!!!!

Jag "skulle bara" lite grann och lyckades raderade hela vår lista på bloggar vi följer!

Hoppas att ni andra får en bättre kväll än vad jag har just nu.
Sarah

Tillägg: Några svordomar, ett par djupa andetag och lite eftertanke så var det löst!
Återgår till stickningen och låter pysslandet med bloggen vila i kväll.

Liten ansträngning - Stor nytta




I eftermiddag ska jag iväg och lämna blod och tänkte därför bara slå ett litet slag för blodgivning. Jag skulle kunna skriva väldigt mycket om hur stor nytta det gör och hur viktigt det är.
Men, för att jag inte ska skriva några eventuella faktafel så kan man läsa här i stället.

Men som sagt uppoffringen är inte stor, det går relativt fort, 30-60 min beroende på hur lång tid man behöver "ta igen" sig efteråt. En del märker inte av tappningen alls och andra kan behöva ta igen sig lite längre, men det bjuds på fika efter så det gör ju inte så mycket.
Sköterskorna som arbetar med detta är otroligt duktiga när det kommer till nålsticket, (jag vet för jag tillhör de som är spruträdda) så det är inget att oroa sig för.
Det delas ut poäng som man samlar ihop för att sedan byta in till en symbolisk gåva och visst är det trevligt men den stora behållningen är faktiskt att göra något för någon annan.
Trevlig tisdag
Sarah
(som vilar väldigt mycket efter tappning....)