torsdag 14 mars 2013

Skriv noteringar

 I höstas så vann jag ett mönster hos Sticka på landet
Ett fint mönster på torgvantar som föll mig i smaken. Naturligtvis stickade jag ingen provlapp utan gasade på som vanligt, för att lägga av när den första var halvfärdig. 
När det för någon vecka sedan var dags att ta tag i det igen, så kom jag inte ihåg vilka stickor jag hade använt, halvvanten var på gränsen till för liten och jag insåg att garnet som jag hade valt inte skulle räcka.
Så jag bestämde mig för att slänga in lite grått garn, jag behöll samma stickstorlek på handdelen som jag hade haft på spetsdelen.
(Jag gjorde dessutom tumökningar rätt denna gången)
Hur gick/går det då?
Jorå, den nya uppgraderade varianten blev ännu mindre!
Mao, jag hade valt fel stickstorlek.
Om man inte gör klart allt på en gång, skriv för guds skull upp lite komihågnoteringar!
Så jag ska snart göra en tredje variant.....
Trevlig kväll,
Sarah.


9 kommentarer:

 1. ja man är så dum som tror man ska komma ihåg hur man gjorde..men icke sa nicke!
  nu bor ett block och en penna i min stick väska och jag kladdar allt jag gör och ändrar under arbetets gång =)

  SvaraRadera
 2. Jag vet inte hur många fina små anteckningsblock jag har köpt och som ska bli just sånna som jag ska anteckna och dokumentera i. Behöver jag säga hur det har gått med det....??

  SvaraRadera
 3. Och om man antecknar, kom ihåg var du lagt lappen. Det är inte alltid man är så smart att man lägger den tillsammans med stickningen anteckningen handlar om (egen erfarenhet). Bäst är nog att ha ett stickbok, om man nu kommer ihåg var man lagt den (talar även där av egen erfarenhet).
  Lycka till med version 3!

  SvaraRadera
 4. Man kan inte minnas allt :D Stickar på en halvvante som är vår läxa den här gången.... Jag har gjort om den flera gånger.... I höstas fick jag ett ryck och gav bort alla smånystan..... Så har jag några färger kvar att göra ränder med????? Nepp!!! Har försökt med flera olika färgkombinationer men de blev inte bra... Så de blev en tur till garnaffären :D

  SvaraRadera
 5. Jag känner igen det där problemet. Men jag hoppas att jag skall bli vis av mina misstag.

  SvaraRadera
 6. Synd på så fina halvvantar!! Hoppas nummer tre blir perfekt. =)

  SvaraRadera
 7. Känner igen mig! Och om jag har skrivit upp var har jag lappen! Har faktiskt börjat anteckna i mobilen! Lycka till med nya försöken!

  SvaraRadera
 8. Jag skriver i projektboken i Ravelry, just för att internet är något jag inte tappar bort. :)
  Annars är mitt enda sätt att göra färdigt ett par strumpor eller vantar att sticka på båda samtidigt, delmoment för delmoment, och då behövs inte så mycket anteckningar.

  SvaraRadera
 9. Håller med socktrollet. Skriv upp åtminstone stickstorlek på ravelry och varför inte även lite andra ändringar om det finns såna. Vantarna ser ju för övrigt fantastiskt fina ut!! Ha en skön helg.

  SvaraRadera