söndag 10 juni 2012

Alla trådar är fästade....

och filten är äntligen klar!  
Jag invigde den genast genom att ha en heldag på balkongen med filten liggandes över fötterna.
För så galet kallt var det ju egentligen inte.
 Filten är virkad med virknål 3 och mestadels i garnet Fuga 50%ull och 50%akryl och jag måste säga att garnet är kort sagt, hemskt. Det inköptes som nödprojekt på en liten Icabutik och eftersom jag drabbas av fullständig hybris ibland när det gäller min produktionshastiget så köpte jag på mig garn till två (alltså ytterligare en) filtar. Heja Sarah!
De vita kanterna som är runtom är raggsocksgarnet 7bröder.
Jag är nöjd, även om jag personligen anser att dessa filtarna aldrig kan bli för stora, alltså några rutor till hade inte gjort något.
Min alternativa lösning var virka den avslutande kanten riktigt bred, men på något vis så blir den vidare för varje varv, lite böljande kan man nog säga. Är det någon som vet vad jag gör för fel?
Så det blev bara tre varv runtom, vilket inte alls kändes som "bara tre". Sjukt långa varv.
Och om någon ligger sömnlös och funderar på om jag kan klara mig ett helt år utan att köpa garn, så kan jag öppna locket och visa Lovikka-boxen och därmed lugna oroade läsare.

Sticka lugnt,
Sarah.

12 kommentarer:

 1. Bosse gillar filten, kan man beställa?

  SvaraRadera
 2. Filten blev fin!!!! Fick ett ryck i förra veckan och skulle till att köpa garn. 2 filtar till lillstugan i Uggen, africanflower, 3 färger.... Men så slog de mig att barnen fått virkade överkast av älsklingens faster... Så då får de bli dom istället och jag får göra nått annat :D

  SvaraRadera
 3. Superfin! Är djupt imponerad av en färdig filt...

  SvaraRadera
 4. Superfin filt! Imponerande att du gjort en heeeel filt, jag är inne på min trejde ruta (av lite större storlek) men tycker redan det är segt.

  SvaraRadera
 5. Den blev kanonfin!! Och jag håller helt med dig, de kan inte bli för stora. Jag tror inte att du gör något fel (om det inte är så att du ökar som för en mormorsruta i hörnen) utan kanske bara virkar lösare. ibland när det är meditativa projekt, virkar man fotare och fortare och så blir det lösare. Härligt med en filt!! Jag har hittils virkat mig två filtar, en helt i ull och en helt i bomull. Vill ha fler!! =)

  SvaraRadera
 6. Härligt ett projekt är klart... Filten blev jättefin!
  Jag får tacka dig för att du inspirerade mig till en sjal, vissrligen inte i dina färger men jag är nöjd med den. Din sjal i rosa är ju bara så fin.....
  Kram Eva-lena

  SvaraRadera
 7. Jag drömmer om en filt, men...

  SvaraRadera
 8. Grattis till en färdig filt. Jag har virkat en i Fuga (akryl + konstfiber) inköpt på ICA för ca 30 år sedan. Återstår en kant runtom och att fästa alla vita trådar från ihopvirkningen.

  SvaraRadera
 9. Jag är sjukt imponerad över att du fått ihop en filt... Det håller inte mitt tålamod till. Jättefin Sarah!!

  SvaraRadera
 10. Tack alla för era snälla kommentarer!
  Bosse: Jodå visst går det, men räkna med en leveranstid utan dess like....(och kanske en kostnad därefter) :)

  SvaraRadera
 11. Vad fin den blev! Den kan du sitta och kura under regniga sommarkvällar :).

  SvaraRadera