Det här receptet kommer från Allt om mat.
En enkel och väldigt god dessert som jag gjort ett par gånger.
10 min + 5 min i ugn
Har du inte färska hallon kan frysta tinade användas
Har du inte färska hallon kan frysta tinade användas
Ingredienser 4 personer
300 g | hallon |
---|---|
2 dl | mandelbiskvier |
1 st | ägg |
100 g | mascarponeost |
0,5 dl | florsocker |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 250°. Fördela hallon och mandelbiskvier i 4 ugnssäkra portionsformar.
2. Dela ägget och vispa äggvitan till ett riktigt fast skum. Blanda mascarponen med äggula och florsocker. Vänd i äggvitan. Bred ostsmeten över bär och biskvier.
3. Gratinera högt upp i ugnen ca 5 min tills smeten fått fin färg. Servera genast.
Linda
2. Dela ägget och vispa äggvitan till ett riktigt fast skum. Blanda mascarponen med äggula och florsocker. Vänd i äggvitan. Bred ostsmeten över bär och biskvier.
3. Gratinera högt upp i ugnen ca 5 min tills smeten fått fin färg. Servera genast.
Linda
Oj vad mumsigt!!
SvaraRaderaJag älskar hallon!!