torsdag 26 december 2013

Annandag


Så var då Annandagen snart till ända och jag packar inför helgens stickgettogether. (Mer om det alldeles strax)
Som så sig bör när man bor i en bandymetropol, så var det man ur huse (nästan i alla fall) inför det klassiska annandagsderbyt. Över 1800 i vår fina bandyhall, matchen var sådär så Mannen och jag var dåliga supportrar och gick innan slutsignal. Behöver knappast vidareutveckla hur det gick för vårt lag va? 
Men för min del gjorde det inte så mycket, jag la förlusten bakom mig och åkte hem och garnbotaniserade istället. Linda och jag åker iväg i helgen för att träffa vår stickvännina i väst. Det ska bli extra roligt eftersom hon har med sin väninna som Linda och jag bara har stiftat bekantskap med via FB. Jag tror att detta är så nära nätdejting man kan komma. 

Och just det, kolla vad jag fick i julklapp av fina Linda!


God fortsättning
Sarah.

måndag 23 december 2013

Nu är det jul...

Igår träffades bloggerskorna för det traditionsenliga julklappsutbytet. Sarah kom hem till mig på lite skinkmacka och rödvin (jo det går att dricka till allt) och för en stunds stickande.
 
Jag måste ha varit väldigt snäll som fick så många paket!
 
 
Tusen tack kära Sarah för de fina julklapparna!
 
Vi pratade naturligtvis en del garn och jag började riva i allt mitt... Kände inte för att lägga tillbaka allt igår, så jag har lite att ta tag i efter jobbet. Ångrar att jag inte var stark och lade tillbaka allt igår... Men då får jag klappa lite till på nystanen och tänka högt; vad ska jag sticka av det här??!
 
Nu önskar jag er alla en riktigt God Jul!
 
Kram Linda

lördag 21 december 2013

Ingen helgdagsrock till Far.....



.....men väl ett par strumpor i Fars dagspresent. Nu blev de ju något litet försenade, men dock. Det stora med dessa är att de är stickade i garn ur stashen. Och är det något som min far blir glad över när det gäller dessa sockor så är det att garnlagret har minskat.


Jag valde att göra tubsocksvarianten utan häl, för jag har fått lite inside av Mamman att det nog skulle behövas ett sådant par.


Garnet som användes är Raggi och färgen är i verkligheten engelskkonfektfärgad, när det  mönstrade garnet var slut så fick tårna bli svarta och enfärgade.
Trevlig helg,
Sarah.

onsdag 18 december 2013

Raggsockor till jul!

Tänkte bara visa mitt garninköp som gjordes i Rostock
 
 
Härliga sockgarner till bra priser!
 
Som ni säkert redan vet så gillar jag mindre projekt som jag ganska snabbt blir klar med!
 
Väninnan E fick välja färg till sin julklapp, här är slutresultatet
 
 
 
De är redan levererade och jag hoppas de kommer värma gott!
 
 
Ett par julklappssockor till har jag hunnit med, dessa i storlek 46. De ser verkligen groteska ut!

 
Dessa är stickade i Opal Harry Potter. Skönt garn, har ett par olika färgställningar till!
 
Har snöat in på sockor, de är så meditativa att sticka! Sedan jag gick med i Sockklubben på Facebook så har intresset ökat ännu mer! Inspirerande att se vad andra stickar samt att varje månad kommer det nya mönster.
 
Hoppas ni har det bra och att ni stickar lungt nu i juletid!
 
Kram Linda

onsdag 11 december 2013

M:s gladsockar?

När väninnan M såg mina så kallade gladsockar, en höstkväll vid sidan av fotbollsplan, så lät hon mig förstå att sådana ville hon nog minsann boka ett par. Sen pratade vi inte mer om det och M drog iväg några månader till varmare ställen där raggisar inte behövs, men eftersom jag vet att hon kommer tillbaka till det småländska (och kalla) höglandet snart så tänkte jag för en gångs skull ligga lite i framkant.

Nu har jag inte en aning om vad hon tycker om färgvalet, men faller det inte i smaken så finns det nog andra alternativ här i gömmorna och då får dessa hamna på presentavdelningen.
De här är stickade i ett garn som jag har bytt mig till från allas vår kära SjömansElin och på mina nya favoritstickor, Knit-pros 2,5, den korta varianten. 

Jag kan också passa på att nämna att det mest konstiga i min stickkarriär har hänt. Jag stickar nästan bara restgarnssuddsprojekt för tillfället! Helt galet, jag vet!
Sarah.

måndag 9 december 2013

Jultidningsbok.


När yngste brorsonen skulle starta sin karriär som jultidningsförsäljare så var det ju inte så mycket att välja på. Bara köpa alltså.
Till min glädje fanns det faktiskt en stickbok med i utbudet, så jag slog till. Än så länge har jag bara hunnit att bläddra igenom den lite snabbt. Men det lilla jag såg så verkade den helt ok.

Trevlig måndag,
Sarah.

onsdag 4 december 2013

Time flyes!

Ja, så är det verkligen. Vi stickar på för glatta livet, både Linda och jag, men eftersom det är lite julklappsstickningar och majoriteten av våra läsare finns bland familj och vänner så blir det inte publicerat här på bloggen.
Vi har även hunnit med den klassiska julresan till Tyskland där det inhandlades både stickor och garn till, vad vi tyckte, hyggliga priser. På bilden är Linda in action i en av garnbutikerna.
Sarah.