lördag 29 juni 2013

Inköp garnsafari

De här fynden gjorde jag på vår garnsafari, som denna gång gick till Vadstena.




Fantastiskt mjukt och skönt garn som jag ska göra en kofta i. Eller något annat...


Kunde ju inte låta bli att köpa raggsockegarn, eftersom jag verkligen tycker det är kul att sticka raggsockar!




Började sticka på min kofta från Garnshopen Astrid.


Har ju lite annat garn som jag kommer använda för att få mer liv i koftan!

Rolig att sticka är den, sen avslutas allt med en stor mormorsruta på ryggen, så det blir virkat också!


Ha en härlig lördag,
Linda.



onsdag 26 juni 2013

Mors sjal

Eftersom jag lovade mamma att göra klart hennes sjal så fick den lite förtur i kön i det eviga stickträsket. Det visade sig att man faktiskt kan göra klart ett projekt i en rimlig närtid. Märkligt, det trodde jag ju aldrig.....
Sjalen har samma upplägg som min favoritsjal, bara andra garner.





Den är stickad i ett självrandande garn med lite mohair i och jag tror även att det var ull i det, har nämligen slarvat bort banderollen så jag är inte helt säker.
Det rosa enfärgade är Gjesdal Baby Ull 100% merino.
Kanten har jag virkat i ett akrylgarn som låg och drällde, ska återkomma lite i det ärendet strax, och jag använde mig av ett hyllkantsmönster som var med "Drömhem och Trädgård" för nåt nummer sedan. Garnet var alldeles för tjockt och det var virknålen också, så kanten blev lite "vågig", och tänk, det gjorde absolut ingenting! Det blev riktigt fint tyckte jag och så även Mamman.
Nog om sjalen. 

Nu tillbaka ämnet "garn som dräller".
Någonstans någon gång läste jag något om att spara en tia för varje nystan som man gör åt med från stashen. Mycket bra idé om ni frågar mig. Så från midsommar och framåt ska nu lägga undan en guldpeng för varje AVSLUTAT nystan och sen köpa mig nåt fint önskegarn till jul.
Bra tanke va?
Sarah


onsdag 19 juni 2013

Flitens lampa.

En spontan stickträff hos Linda som innefattar läsläxa för en dotter, lite vindrickning och upplärning av en manlig nybörjarstickare.


måndag 17 juni 2013

Tradera

Ni vet när man tycker att allt krånglar och stökar, då är det lätt att ta till lite shopping som botemedel.


Så jag ropade hem mohairgarn från Colinette på Tradera till ett mycket fördelaktigt pris. Och dessutom, jag vet vad jag ska sticka utav det. Inte dåligt.

Trevlig dag,
Sarah.

fredag 14 juni 2013

Mammas sjal

Nu är mammas sjal blockad och jag har börjat på att virka kanten. Som ni märker, istället för att ta itu med det som krånglar, så blev det nåt nytt projekt i stället.


Idag blir det studentuppvaktning, spa och grillfest i morgon och som grädde på moset, ingenting av det är hos mig/Iblandbon, så det blir massa sticktid till mig.
Trevlig helg,
Sarah.

tisdag 11 juni 2013

Skriva noteringar

Jag har tidigare varit dålig med att skriva ner lite noteringar när jag stickar.
Men frågan är om denna hjälper? När jag skrev den var det glasklart - idag, inte alls!


söndag 9 juni 2013

Sjalkoftans story.


Just nu är jag inne i en mycket trist fas, där allting, precis allting krånglar. Jag stickar och virkar febrilt men springer på den ena lilla niten efter den andra.
Här är den korta versionen av sjalkoftans krångel. När jag hade stickat klart hela stycket och kom fram till avmaskningen så tyckte jag att jag hade alldeles för mycket garn kvar på nystanet. Det är ju onödigt av flera anledningar, den största är att jag har lite svårt att slänga saker (läs småsnuttar av garn) och vi vet ju alla att det är inte alltid det blir att man sen använder de där små suddarna.

Så ok, ska det göras så ska det göras ordentligt, så jag repade upp hela mudden (det tog 3 (TRE) tvkvällar). Började på att sticka återigen, när jag sen ska beundra mitt arbete så inser jag att någonstans längs vägen fattas det en maska. Ok, bit ihop och lös problemet. Löser problemet och inser där och då att det här med att väga garnet, det hade ju varit en perfekt lösning efter att jag hade stickat den första mudden, då hade jag vetat exakt hur mycket jag ska spara till den andra.....
Man lär så länge man lever!
Trevlig kväll 
Sarah.

onsdag 5 juni 2013

Sjalkofta till dottern

Blev så inspirerad av Sarahs projekt med sjalkoftan, så jag stickar en till dottern.
Garnet är helt fantastiskt att sticka i, lite elastiskt.




Perfekt stickning att ha med ut i trädgården!

Kanske blir det lite virkade blommor på framdelen, vi får se vad hon säger när den är klar.

Ha en skön helg!

Linda

söndag 2 juni 2013

Mors dag


När det skramlade tomt i pengakistan lagom till Mors dag och jag ändå ville uppvakta på något vis, kom jag att tänka på några kloka ord, och i mitt fall mycket passande.... 
"Det finaste man kan ge är utav sin egen tid".
Perfekt!

Så mammans påbörjade sjal sedan många år har nu fått flytta till mig för att bli klar.
Sarah
(Jag tror att citatet kommer ifrån kloka Maja med bloggen Husmorsskolan)  






lördag 1 juni 2013

Grillad scampi


Jag borde egentligen skriva nåt om alla stickprojekt som pågår, men för tillfället är det fullständig motvind så att jag ids inte ens dela med mig av eländet.
Istället blir det en blid från häromkvällen när Iblandbons polare kom förbi och ville fixa käk till oss. Vilken toppenpolare va?


Ha en härlig lördag,
Sarah.