lördag 28 juli 2012

Med hjälp av OS....

....så ska det nog gå vägen.
Jag virkar på för glatta livet och gör slut på en massa garn som har legat till sig i några år.
Jag väljer nu mellan att montera på detta viset eller att blanda rutorna helt random. Det lutar åt det senare alternativet och då tänkte jag även lägga till några helvita rutor också. Men vi får se hur det slutar. Jag kommer att ta med filten på semestern och där befinner sig även Linda och lite smakråd är ju aldrig fel.

Sarah

torsdag 26 juli 2012

Babyfilt in progress

Mormorssutorna som jag började på för ett litet tag sedan ska bli till en babyfilt.
Innan har jag alltid hävdat att det är alldeles för mycket jobb med en mormorsrutefilt för att jag skulle vilja lämna den i från mig, men, plötsligt så händer det....
Nu är det en alldeles speciell vän som väntar tillökning och då var det helt plötsligt inte så svårt längre. Det här är färgerna som jag har valt, jag tycker att nog att de passar vad det än blir för sort.
Själva monteringen är ännu ett öppet kort, men jag hoppas att det lossnar snart för det börjar närma sig överlämningsdatum.

Sen en annan sak, jag har saker att blogga om men jag orkar verkligen inte i denna värmen.
Jag ÄR verkligen jätteglad för alla er som gillar sol och varma dagar, men jag är inte en sommarmänniska.
 Jag ligger stilla, stilla inomhus och bara försöker ta mig igenom en massiv trötthet och en huvudvärk av hans nåde. Det positiva är att kvällarna är helt i min sak PLUS att jag kan sova ute på min balkong, det mina vänner, det är nice!

Fortsätt njut i värmen,
Sarah

måndag 23 juli 2012

Hemma igen

Ja, nu pågår den urtrista uppackningen. Verkligen urtrist.

Men veckan vid Gardasjön har varit fantastisk. Vi hade en osedvanlig tur med vädret - regn till och från hela vägen ner, det slutade när vi lastade ur bussen vid hotellet. Sen hade vi mellan 35-39 grader varmt hela veckan ända fram till natten före hemresa, då som först började det regna. Härligt!

Nu "kosar" jag mig mest hemma, packar upp lite, läser ikapp bloggar (nästan 600 inlägg) och bara är nöjd över att vara i hemmet igen.

Återkommer med lite reserapport och vad som har som har handarbetats med på resan inom kort.
Sarah.

torsdag 12 juli 2012

Kaffe med musik

Nu slår jag två flugor i en smäll här. Om ni inte har läst Karin Brunk Holmqvists bok "Kaffe med musik" så är det ett hett tips från min sida. Ja, hennes övriga böcker också för den delen. Lättsamma, småroliga och lite easygoing sådär.

Kaffe med musik (inbunden)

Har man dessutom någonsin åkt på en bussresa så är igenkänningsfaktorn skyhög på ovan nämnda bok. Och för att göra en snygg P4-övergång, så är det just det jag ska göra. Åka på bussresa alltså. Så i två veckors tid kommer det att, åtminstone från min sida, vara tyst på bloggen för jag har fullt upp med att befinna mig här:

File:Riva del Garda.jpg

 äta och dricka kommer jag troligtvis att göra på en av dessa utserveringar, eftersom jag bor ovanpå en utav dom.

File:Riva Centro.JPG

Tjohoo för mig och Trevlig semester
önskar 
Sarah.


onsdag 11 juli 2012

Jag förstår.....

....om någon av er tänker: "Men som hon har gnällt över de andra mormorsrutefiltarna och så
 börjar hon på ytterligare en?!!!


Jajamän! Bränt barn skyr tydligen INTE elden.

Sarah

tisdag 10 juli 2012

Eureka!

Nu har även jag knäckt koden till African Flower. Jag är sjukt stolt över mig själv som gjorde det helt på egen hand, utan att tjata hål i huvudet på Linda.
Vad det ska bli och när? Ja, det står nog faktiskt skrivet i stjärnorna än så länge.
Trevlig dag,
Sarah

måndag 9 juli 2012

Bytespaket och semesterlunk

Ja, på den här bloggen har semstern slagit till och dragit ner tempot något. Jag har varit iväg några dagar och när jag kom hem hade jag över trehundra inlägg att läsa. Härligt!
Nu är jag hemma och packar om och sen bär det iväg igen. Sticket ska naturligtvis med men datorn den får allt stanna hemma.

Innan jag åkte iväg så fick jag mitt "En kopp garn-byte". Och jag smällde faktiskt av lite.....
Den är gången var jag lite crazy och fyllde inte några favoritfärger (har ni hört va, SÅ wild and crazy var jag).  Men ibland kan man ju behöva en liten knuff för att tänka om lite. Så jag fick ett Zauberballnystan i blåa nyanser, jag har redan bestämt vad det ska bli. Sen var det petrolfärgat sockgarn med lite kashmir i, det känns lyxigt. Det vet jag också vad det ska bli utav det garnet. Sen var det en riktig balja till thekopp. Samt, icke att förglömma - choklad. Jag blev så nöjd med det här paketet! Så stort tack Emelie!

Nu blir det gymet för att åtminstone försöka hålla jämn takt, strid och ett jämnt slutsaldo med rosé- och grillkalorierna.

Trevlig dag,
Sarah