måndag 28 april 2014

My #1

Detta är de absolut roligaste strumpor jag stickat, kommer absolut bli fler!
 
 
Mönstret satt direkt, de ser mer avancerade ut än de verkligen är.
 
 
 
De är stickade i Austermann Step, ett favoritgarn.
 
 
Jag gjorde dem enligt mönstret My #1, tack för ett väl utfört arbete med att ta fram mönstret!
 
Lite handledsproblem sätter stopp för handarbetandet för tillfället, annars är det nu fokus på Offekoftan. Har halva vänster framstycke kvar, så det går framåt sakta men säkert!
 
Njut av våren, det är så vackert ute nu!
 
Linda

söndag 20 april 2014

Rosa kofta - check!

Ett tag har den varit färdig, den rosa koftan som knappen valde, den har till och med använts flitigt. Koftan är stickad i Mini Duett från Sandnes, ett trevligt garn i bomull och merino, även mönstret kommer därifrån.


Jag vet egentligen inte om jag hade valt den här koftan i första hand om det inte hade varit för att jag skulle sticka upp nåt till butiken. Men det föll ju väl ut, trots allt. Dessutom är det flera stycken kunder som har valt att sticka den efter att de har fått se och prova den live.
Jag gillar ju sk enkel stickning, så den här var ju helt perfekt, busenkelt mönster men ändå lite variation, resår, slät och rätstickning. Plättlätt.


Jag är ju ingen van koftstickerska, så med facit i hand finns det saker som borde ha ändrats på, men jag är nöjd trots allt och tänker att man lär sig längs vägen.


Skönt att ha avslutat den, det betydde ju att jag kunde dra igång lite annat.... För tillfället pågår stickning av Bondekoftan och Poetkoftan, från boken Älskade kofta. Och lite annat därtill......



Fortsatt glad påsk!
Sarah.

måndag 14 april 2014

Lite här och lite där....

Ja, min vana trogen så stickar jag ju lite "all over the place". Så nu testar jag att sticka i vanligt härvgarn. Förhoppningsvis ska det bli en lite mindre sjal, eller kanske heter det scarf då....?
Funkar det så finns det så galet många färger så jag kan göra en till varje outfit. Jaja, vi får se.
Sarah.

söndag 13 april 2014

Koftans nya stil.

Lite nya knappar, lite sytt och lite virkat.
Som en liten karamell och jag är nöjd även om det eventuellt kan tillkomma lite mer piff....
Sarah

onsdag 9 april 2014

Ofrivilligt uppehåll.

För längesedan var jag i Norge och rensade fisk. En upplevelse på många sätt och vis. Jag fick med mig mycket hem, erfarenheter, pengar (som nu är väldigt slut) och jag fick också med mig nåt som varade/räckte mycket längre än pengarna. Nämligen två halvtrasiga handleder och en halvpaj skuldra.... De här kroppsdelarna gör sig påminda ibland och då är det bara en sak som gäller - pausa och vila.
Trist!
Så idag stämplade jag mig en liten bonad med text som jag har sett nånstans på det där internet.
Sarah.

söndag 6 april 2014

Bondekoftan

Har lagt upp och stickat halva ryggen på min Bondekofta. Jag stickar den i ett garn från Sandnes som heter Duo och innehåller 55% merino och 45% bomull. Än så länge gillar jag det skarpt.
Go söndag,
Sarah.