torsdag 30 januari 2014

Redo för jobbet.

Här är vi, den nya cowlen och jag. Redo för en ny dag på jobbet.
Sarah.

onsdag 29 januari 2014

Nytta och nöje.

Efter drygt en vecka på den nya arbetsplatsen så börjar jag känna mig lite varm i kläderna vid det här laget. Det är SÅ roligt! Den glädje som jag känner när jag kan lösa ett problem, när jag kan tipsa om ett garn som passar speciellt bra till just det projektet, ja den känslan är obeskrivbar. Lilla jag liksom. Härligt!
Jag kan också passa på att tala om att inslaget med Visa Lisa på nyhetsmorgon, det där hon "armstickade", det har haft en duktig genomslagskraft. Oj, vad folk ska testa eller har testat och sen blivit sugna på att försöka med mer traditionell stickning.
Så för att slå två flugor i en smäll så snodde jag ihop en halssnodd ikväll. Eftersom det är snabbt gjort och inte kostar så väldigt mycket så tuffade jag till mig och valde en färg, som för mig, är utanför boxen.
Sarah.

Edit: När jag nu ser inlägget i datorn (bloggade från mobilen innan) så inser jag att jag bör förtydliga mitt färgval. Orange. Båda två. Orange, som sagt, inget annat.

söndag 26 januari 2014

Höstsjalen i sin helhet.


Eftersom jag har blivit Stödfamilj ett litet tag för provdockan Diana (som för övrigt höll på att på riktigt skrämma skiten ur mig en natt, då jag hade glömt att hon bodde här) så använder jag nu henne till att visa upp Höstsjalen. Den påbörjades på stickeventet i Habo i höstas och är väl egentligen ett av mina snabbaste projekt.


Den är stickad efter ett annat lyckat koncept med "ryggrad", min inspiration kommer ifrån Frisky Frog. Jag ökar på vardera sidan om ryggraden och ökar vid bägge kantmaskorna.


Den blir tillräckligt stor för att "sno" om sig och ändå lagom att knyta fram vid halsen.


 Det är en sjalmodell som jag gillar.


Kanten är en salig blandning av olika garner och maskor, rester helt enkelt, blandat med ökningar och ihoptagningar.


Vem såg då till att den ÄNTLIGEN blev klar? Min stickcoach förstås, som den hjältinna hon är så lovade hon mig att hon skulle fästa alla trådar om jag bara stickade färdigt. (Smeka och piska/piska och smeka? Vad vet jag, det funkar i alla fall....)

Nytt 2014.
Fakta/komihåg.
(Jag har ju sett att några av er andra har det såhär och det är verkligen ingen dum idé.)

Stickor: Min fina, fina Signature 3.75, rundsticka.
(De är lovely, men jag hade nog inte köpt den till ordinarie pris, jag kom över min begagnad.)
Garn: Jawoll Superwash, 2nystan och 
Båda två från Magasin Duett. Inköpt i Habo
Mönster: Frisky Frog´s Snödroppssjal, se länk ovan.

Sarah.


onsdag 22 januari 2014

Daglig garnlycka!

Det är knappt så att jag tror att det sant, men just nu och ett tag framöver så ingår garnklappning och ständigt garnprat i mitt jobb. Jag gör en arbetspraktik i garnbutik som heter Mormorsrutan (gå gärna in på Facebook och gilla, vet jag!) och ligger i Eksjö.
Tänk att få träffa stickerskor, prata och klappa garn hela dagen! Det är som att vara på stickevent, fast hela tiden. Det är så galet roligt.
Än så länge "känner jag in rummet", bekantar mig med hyllor, garner, mönster och inte minst den mycket trevliga Helen som driver butiken.


Nyuppackade bomullsgarner - en riktig färgboost.

Trevlig kväll 
Sarah.


måndag 20 januari 2014

Utmaning del 3

Tydligen är jag inte mer komplicerad som människa än att det räcker att utmana mig så blev det fart på stickorna. Kroppen till Offen är klar och I-cordkanten är också färdig. Men jädrar i min lilla låda vilken tid det tog att sticka den! 


Nu har jag däremot kört fast vid upplockningen av armarna, så det har stickats lite fram och tillbaka minsann! Men hoppet lever fortfarande om att jag ska bli färdig till den sista januari. 
Sen stickas det ju naturligtvis lite annat samtidigt och en hel del har faktiskt blivit klart till och med. Men ibland går det ju fasligt trögt med fotografering och bloggande.

I övrigt så har jag varit med om något väldans roligt. Jag hoppas att jag får tala om det i morgon för jag tycker att det är så fantastiskt så att jag nästan spricker! Och jo, det är garnrelaterat.
Trevlig eftermiddag,
Sarah.



torsdag 16 januari 2014

Poncho

För några veckor sedan gjorde vi en liten avstickare till Tummelisa i Göteborg.
 
Jag har länge tänkt sticka en poncho, men inte fått tummen ur, inte hittat rätt mönster, garn etc.
 
I Tummelisas skyltfönster hängde den, ponchon som jag vill göra! Allra enklaste tänkbara, men så fin!  Att det var halva priset på garnet gjorde valet enkelt, köp!
 
 
 
Som så många andra stickerskor är jag lätt manisk, och har inte så mycket kvar att sticka.
 
 
 
Härligt mjukt garn som är tacksamt att arbeta med!
 
 
Har nu bara två nystan kvar, men en muskelinflammation i höger underarm sätter stopp för allt som har med handarbete att göra... Kanske beror den på för mycket stickande... Jag har iallafall lyssnat på kroppen (och läkaren) o vilar armen, så ponchon får vänta. Viktigast att bli ok så jag kan handarbeta igen, vore hemskt tråkigt annars!
 
Trevlig helg och sticka lungt!
Linda

Tomten i maskopi med Storebror?


Jag tror nästan det i alla fall....
Hur eller hur så fick jag den här boken av Storebror i julklapp. Garn är redan inköpt.


Först ut blir Poetkoftan
Sarah.


tisdag 14 januari 2014

I väntans tider...


Var tvungen att gå till en statlig myndighet idag och vis av erfarenheten vet jag att det inte går särskilt snabbt där. Så ett nytt behändigt arbete var ju bara ett MÅSTE. 



Vilken tur för mig att jag dessutom fick användning för mina nya Karbonz.



Sarah.

söndag 12 januari 2014

Höstsjalen på blockning.


Blockad och klar ligger den nu där. Lite sent för att vara en höstsjal kan tyckas, främst då för den oinvigde läsaren, men ni andra trogna förstår ju storheten. Jag är i alla fall rackarns nöjd. Med tanke på att det finns stick- och virkalster som har en 7-8 år på nacken så är ju detta ganska stort att bli klar årstiden direkt efter den tänkta.

Återkommer med nördfakta när jag har fått hjälp med fotografering.
Sarah.

fredag 10 januari 2014

Utmaningen...

...fortskrider och jag är mer än någonsin med i matchen.

Här finns förutsättningarna för utmaningen.
Trevlig helg,
Sarah.

onsdag 8 januari 2014

Ännu ett par sturmpor

Dessa strumpor heter Perwinkele och är från Facebookgruppen Sockstickeklubben. De blev en något försenad julklapp till en väninna, som blev överraskad och glad över dem. Återigen har jag använt Austermann Step, som jag tycker är ett underbart sockgarn!
 
 
Mönstret är på engelska och var mitt bidrag till utmaningen som Sarah skrivit om här på bloggen tidigare. Jag har mest enstaka nystan i stashen, så det blir svårt att få ihop något större projekt för min del.
 
Tar paus från sockstickandet ett tag och ger mig på ett nytt projekt, med garn inköpt på vår senaste utflykt! Mer om det i nästa inlägg.
 
Sticka lungt/ Linda

söndag 5 januari 2014

Kanske inte ett stort steg för mänskligheten....

...men ett helt galet stort steg för mig!
Mitt alldeles första egenspunna garn. Värt sin vikt i guld i mina ögon.

Ja, detta är resultatet av den lilla spinnkurs som jag var på hos Sjömans-Elin i höstas. Nog för att Elin är en alldeles förträfflig spinnfröken men jag vill ju gärna tro att jag är en väldans duktig elev as well,
(när det kommer till att spinna på rock då vill säga, sländspinning - not so much...).
Detta garn ska få ligga till sig tills det vet vad det vill bli. Denna härvan ska inte slarvas bort på nåt UFO som bara blir liggande. 
Nänä, nåt fint ska det bli, för det är väldigt speciellt att ha gjort det själv.

Trevlig Trettondagsafton,
Sarah.

fredag 3 januari 2014

Inga löften men väl förhoppningar.

Ja, det här med att lova en massa saker det är inte riktigt min grej, längre. Nu när jag går in på mitt Fyrtionde(!) år så har jag varit med om och upplevt så mycket att jag vet att livet inte alltid blir som man tänkt sig. Men, som jag läste någonstans, "den som tittar för mycket bakåt springer snart in i något".  Och det vill man ju inte.
Så, låt oss blicka framåt. 
*Det kommer förhoppningsvis bli lite mer ordning på bloggandet.
*Det kommer att vara ett år med köpstopp, med lite modifikation, JAG bestämmer reglerna.
*Garnsparbössa, som jag försökte med i år men glömde bort, kommer att tas i bruk. Igen.
För att göra det enkelt så sparar jag 10:- per avslutat nystan.

Men jag ska börja med att berätta om Elins utmaning. Efter att vi hade träffats ett par gånger i höstas så utsåg jag henne (vare sig hon ville eller inte) till min stickcoach. Och hon är bra vill jag lova! Inte nog med att hon skämmer bort mig med trådfästning om jag har gjort klart mitt beting, hon hittar på bra utmaningar också. Den första var att vi skulle testa en helt ny grej/teknik, bli färdiga på tre månader och bara använda garn som redan fanns hemma.

Så jag valde att sticka Visa Lisas Offe.

Coachen hjälpte till med provlapp och diverse uträkningar.

En ny teknik eller grej är ju för mig att överhuvudtaget avsluta nåt större projekt, men sen tillkommer I-cordkanten och en tillfällig uppläggning, men den fuskade jag bort.
Tre månader KAN KANSKE funka, jag ligger hyfsat till i dagsläget.
Garn från stashen, ja, första gången jag var hos Elin fick jag dessa två entrådiga ullnystan.

På återseende,
Sarah.