torsdag 31 maj 2012

Inredningsbutik

Bloggnamnet Deotaligaprojekten börjar stämma VÄLDIGT bra även på mig, jag som hela tiden försökt att slutföra projekten innan jag börjar på något nytt... T ex mössan min väninna M skulle fått förra året då hon fyllde 40, den ligger till sig!! Blev fel från början, sen fortsatte den att jäklas. Men hon fyller ju 42år nästa år, jag sa aldrig vilken födelsedag hon skulle få den!

Sen är det stumpor med trilskande häl, kudden (som för övrigt bara ska monteras, hur svårt kan det vara...) samt det blivande mobilfodralet i tvåändsstickning! Vill göra klart, men orken och tiden finns inte just nu.

Blev visst väldigt gnälligt, ber om ursäkt för det!


Igår jag jag på ett trevligt besök i en liten fin inredningsbutik i Nässjö. Josefin har även en nätbutik, gå in och kolla och låt er inspireras!! http://sigillinterior.shop.textalk.se/ Butiken är öppen sista helgen varje månad.

I helgen åker jag till Öland, har packat med tvåändsstickningen endast! Nu ska mobilfodralet bli klart!! Har dock inte fått min nya androidtelefon än, så egentligen är det ingen brådska...

Ha en skön helg!
Linda

onsdag 30 maj 2012

I grevens tid.

Nu har jag äntligen fått iväg mina garnbytespaket. Så om du är en utav de som fortfarande väntar, då kanske det är mitt som nu är på ingång.

På tal om paket (finfin P4-övergång där)
så fick jag paket när jag flyttade in några dagar hos Linda. Märkligt kan tyckas, men jag blev riktigt glad. Nu kan jag duscha och lukta gott och mitt garnlager ökade utan att jag köpte något.

Sarah.

tisdag 29 maj 2012

Prickigt för en tjuga!

Värsta loppisfyndet ever!
En finfin gladprickig "städklänning" med dragkedja och schyssta utanpåfickor.
Nu kan det väl bara bli roligare att stöka ikring och städa?!
Allt för en endaste tjuga!

Hurra för loppis,
Sarah

måndag 28 maj 2012

Garnvinst från Omberg

När vi var på tvåändskursen så hade Ulrika ett garnlotteri. Vilken bonus va´och tänk så fantastiskt, alla vinster var garn. Och ännu bättre, alla fick vinna!
Jag vann ett nystan Schoppelwolle Admiral, vilket jag var riktigt nöjd med för jag har aldrig stickat med det innan.
Jag grunnade ett tag på vad det skulle bli utav det och vad passar väl bättre än Ulrikas mönster Solskenssockor, som inte bara är fint, hon bjussar dessutom på det.

Jag började sticka på dessa i helgen eftersom filten är för bökig att dra med, den är just nu bara ett hemmaprojekt. Sockorna är sååå roliga att sticka och jag har övervunnit mig själv i både stickning och tanke. Raggisar/sockor måste tydligen inte vara av den gamla klassiska modellen. Härligt att man kan tänka om, men sorgligt hur trögt det kan gå ibland.

Fortsatt trevlig dag,
Sarah


söndag 27 maj 2012

Mormorsrutor i mängd

Nu har jag fått ihop nio kompletta kvadrater och tre stycken ligger och väntar på den vita kanten runtom. Så nu måste det faktiskt ske ett garninköp, men kompletteringshandling är ju okej trots inköpsstoppet.
När de tre sista är färdiga så är planen att virka dom samman och sen virka runtom så länge det vita och röda garnet räcker.

Sarah

fredag 25 maj 2012

Världsklass

Vad ska man säga?!
Jag begär inte mycket mer än så här:
Ljumma kvällar
En skvätt rosé
Sjöutsikt
(med ett litet lätt inslag av södra stambanan)
Sticket/virket i knäet
Ljudboken inpluggad
För att sedan göra lyckan komplett så är jag omgiven av garn!
(För ev nytillkomna läsare kan jag informera om att soffan på balkongen består av ett gäng stoppade sittboxar med förvaring i. Där bor garnet.)

Ha en riktigt härligt helg,
Sarah

onsdag 23 maj 2012

Tvåänds is da shit!

Här vilar då inga ledsamheter när det gäller tvåändsstickning. Jag tänkte som så, att om jag ska ha några sådana vantar till vintern så vill det till att börja nu.
Det enda problemet var att jag blev lite väl ivrig och bara körde igång, helt utan plan/mönster. Hmm. Så nu har vanten fått vila lite eftersom jag behöver hjälp av Linda. Men det ska nog bli ordning på den här också, det får bara ta lite tid helt enkelt.
Under tiden så fortsätter jag med filten. Det är ju inte så att jag saknar ofärdiga projekt att ta itu med...

Ha en härlig onsdag,
Sarah

tisdag 22 maj 2012

På en tisdag?!

Idag tog jag på mig pärlhalsbandet, min nya röda klänning,

satte på mig röda matchande skor och gick iväg.



Väl framme vid målet så var flaggan framme och goda Estellebakelser inköpta.
Ja, jag gick på Prinsessdop. På en tisdag.

Men naturligtvis var mina ständiga följeslagare med mig,

jag passade på att testa en nya app som heter Retrocam.
Me like a lot.

Sarah

 


måndag 21 maj 2012

Fler byten

Ja, jag har tydligen fått smak på det här med att "byta grejer med varann".


Om du vill vara med så finns det en länk här.

Sarah.

söndag 20 maj 2012

Tvåändsstickat mobilfodral

Jodå, till sist blev jag klar med mitt första tvåändsprojekt.



Det här började jag på när vi var iväg på kurs, de andra stickade muddar men jag är inte riktigt en "mudd-kind-of-girl". Så jag förlängde skapelsen och gjorde ett fodral till mobiltelefonen.


Nederdelen är ihopsydd med kitcheners stitch och det finns en kanonbra beskrivning på den tekniken hos Stickamera. Jag väljer att inte visa mitt resultat, för det är inte särskilt säljande....

Jag är jättenöjd med min skapelse och jag är glad över att jag har fått lite grepp om tekniken som sådan. Framförallt är jag glad över att jag har "kommit över" att det tar längre tid än traditionell stickning.

Och eftersom det här med Jantelag inte är något för mig, plus att jag blev så otroligt glad när ett par andra Stickerskor såg mitt fodral och berömde det, så skickar jag med en länk från Ullcentrums blogg där Ann har gjort ett inlägg om fodralet.


Trevlig söndagkväll,
Sarah


 











torsdag 17 maj 2012

Garn & Tebyte

Jag har varit med i Stickameras garn&tebyte nr 8. Jag måste erkänna att jag blev något förvånad när jag såg namnet på avsändaren och det var ett namn som jag kände igen. Så värst många känner jag ju inte i stick/bloggvärlden och jag har definitivt inte träffat så många IRL.


Min byteskompis denna gång var Johanna. Johanna och jag samt ytterligare några glada stickerskor var på samma tvåändsstickningskurs för en månad sedan.

Paketet då?
Jodå, det innehöll godis, som alltid är gott.
Te som luktar otroligt gott, jag har faktiskt inte hunnit smaka ännu.
Och sist men inte minst, Admiral Ombré i färgen tranbär som jag verkligen tokgillar redan. Jag har aldrig stickat något i det garnet, men jag har läst mycket om det så det ska bli spännande. Det ska nog bli en sjal av det eller finfina "gå-borts-sockar" kanske. Får se, jag ska låta garnet tala till mig och se vad det vill bli.

Tack snälla Johanna!

Trevlig kristi flygare,
Sarah.



tisdag 15 maj 2012

Happy Color

Det blir lite glest med inlägg här ett tag. Jag är utan vatten och avlopp igen(!) och har fått flytta hem till Linda, vilket i och för sig inte är det sämsta alls. Sen är det lite långhelg på gång = semester.
Ja, ni vet hur det är.

Så i stället blir det lite reklam, jag bara måste tipsa om Happy Color. Underbar, alldeles underbar garnbutik i Stockholm.


Bilderna får tala för sig själva, jag är övertygad om att det är bäst så.


Butiken fanns tidigare/också(?) på PUB men nu hittar man denna färgsprakande garnkick på Stora Nygatan 44 i Gamla Stan.


Väl värt ett besök!
Sarah & Linda
(som tyvärr inte hade lyckan att besöka butiken tillsammans utan var där med ett par dagars mellanrum helt ovetandes om varandras besök. Här kan man ju undra vad vi pratar om hela tiden med varandra eftersom detta galet viktiga ämne inte kom på tal!

fredag 11 maj 2012

En kvadrat om dagen....

....håller Sarah borta från att bryta ihop totalt.
Att virka rutorna är ju så roligt, så roligt. Att få filten färdig är ju också roligt. Så nu är planen en kvadrat om dagen så är det snart klappat och klart. För man kan väl knappt begära att rutmontering ska gå i ett svep?

Trevlig helg på er,
Sarah

torsdag 10 maj 2012

Pinterestsupport

När "alla andra" lovordar Pinterest, så ska ju jag också ha det. Nu har jag haft konto i någon månad eller så och är inte helt övertygad om dess storhet. Mest beror det på att jag inte fattar helt enkelt. Tålamodet brister och jag tröttnar.
Hur "pinnar" man? Det känns liksom som att det är en grundläggande baskunskap att ha för att få det att funka. Andra tips mottages också tacksamt.
Hjälp en vilsen,
Sarah

måndag 7 maj 2012

Montering av African flowerkudde

Av olika anledningar har bloggandet haltat en hel del för mig, men min bloggväninna har varit desto flitigare, och tur är väl det!!

Nu väntar bara montering av min kudde, men jag behöver tips på hur monteringen ska ske!!

Eftersom baksidan av kudden är helt rak och framsidan inte är det, så vet jag inte riktigt hur jag ska få till det. Var lite inne på att änden blommorna skulle fungera som ”frans” på kortsidorna, vad tror ni om det?

Som sagt, behöver lite tips och idéer!

Ha en riktigt skön dag i solen, ni som kan vara ute!

Linda

söndag 6 maj 2012

Utmaning

Jag fick den här utmaningen av Maria som har  bloggen Pyssel och knåp. Elva stycken frågor som ska få svar. Grejen är sen att hitta på elva nya frågor och skicka vidare till elva bloggare. Där är jag lite trist, och skickar inte vidare, för min brist på fantasi är välkänd. Men svar ska det i alla fall bli.


1. Vilket stickprojekt är du mest stolt över?
Mest stolt är jag är jag över att höll ut och färdigställde en mormorsrutefilt, men eftersom den är virkad så gills väl inte det. Jag stickar ju nästan bara små, lättstickade saker men jag får nog säga min senaste sjal. Den har i alla fall använts nästan varje dag sen den blev klar.

2. Om du fick vara ett djur, vilket skulle det vara?
Oj, den är svår. Det skulle ju vara spännande att kunna flyga och framförallt styra över det själv så det får bli fågel.

3. Vad gör du om 10 år?
Mitt liv har hitintills tagit rätt många oplanerade kraftiga svängar så det enda jag kan säga är nog att jag handarbetar. Och det är ju inte det sämsta.
4. Vad skulle du vilja lära dig?
Sjunga. Hjälpligt i alla fall.

5. Vem/vad inspirerar dig mest i livet?
Människor som gör gott för andra


6. Om du inte hade det jobbet du har, vad hade du gjort då?
Då hade jag drivit en liten pub med skönt häng. Ett såntdär ställe där man bara kan halka in lite snabbt och umgås. Inte massa trubadurer och stök utan ett ställe för alla. Ålderskategorin på mina gäster skulle spänna över MINST tre generationer. Naturligtvis får man ta med sig sticket!


7. Hur gammal var du när du lärde dig simma?
Oklart, men det var nog rätt tidigt. Jag var mer i vattnet i sommarstugan än vad jag var på land.


8. Om du fick flytta till ett annat land, vilket skulle det vara?
Island


9. Vilken typ av sill är din favorit?
Som en fd sillrenserska i Norge så skulle man kunna tro att jag slutade äta sill efter det. Men icke! Favoriten just nu är skärgårdssill tätt följt av fransk löksill.

10. Klämmer du mitt på tandkrämstuben eller rullar du?
Klämmer ett tag, rullar sen. Man är ju småländska.....


11. Vilken årstid tycker du mest om?
Bor man i detta fantastiska land som har alla fyra så är det svårt att välja. Jag älskar sommaren med grillning, rosé, sitta ute sena kvällar. Men jag väljer nog vintern ändå.

Det var lite om mig det,
Sarah

fredag 4 maj 2012

Snabb lyxig lunch

Ibland när jag verkligen inte kan komma på nåt
att äta, så brukar jag ta till småplock. Framförallt är det bra om man har gott om tid t ex på helgen och gärna då med ett glas vin, då man sitta och småplocka, umgås och äta riktigt länge.
Lite salami, någon variant av parmaskinka, kalkon, lite starka korvar tillsammans med oliver, avocado, blandade grönsaker som man gillar och kanske lite haloumiost så är det enligt mig en perfekt måltid.


I detta fallet kompletterade vi med grovt bröd, fransk lantost och lite coleslaw.

Trevlig helg,
Sarah

torsdag 3 maj 2012

En utedag i solen

En varm och solig dag som denna så lockade datorn inte alls.
Dagen har tillbringats i trädgården med ljudbok och handarbete.
Så idag blir det bara vackra blommor från Kungsträdgården.

Sarah



onsdag 2 maj 2012

Så får det (nog) bli

Alla rutorna är nu virkade och ligger som resterna av ett vulkanutbrott över hela matbordet.
Nu är det "bara" monteringen kvar och då är det riktigt lätt att hålla sig för skratt. För alla bitar när det gäller handarbete är faktiskt inte roligt, trådfästning och sy ihop bland annat. Men, men vad gör man inte när man vet hur nöjd man blir när det klart.
Jag hade lite olika funderingar på hur jag skulle montera filten och just nu leder detta förslaget. Dels för att jag ville "ljusa" upp filten lite och dels för att då kunde jag blanda i lite annat garn från stashen. Och det är ju inte fel detta år 2012 med inköpsstopp-paus. Ja, jag ska nog kalla det "paus" i stället. Jag tycker att det låter käckare!

Trevlig onsdag,
Sarah

Ett jättestort tack för alla fina kommentarer om min sjal. Det värmer nästan mer än sjalen må ni tro.