onsdag 29 februari 2012

Lofsdalen

Tänk vad tiden går, jag har redan hunnit jobba 1,5vecka sedan vår härliga semester i Lofsdalen! Här kommer lite bilder:



Som synes hade vi fint väder och skidåkningen var fantastisk.

Om ni undrar hur det gick med våfflorna? Jodå, fyra dagar åt vi våfflor, och vi enades om att receptet med ägg var det bästa! Jag ska fixa fram receptet så ni kan få ta del av denna delikatess.

På hemvägen passerade vi återigen Kilafors (tjohoo!) och denna gång gjorde chauffören (R) en avstickare till höger i rondellen. Efter ett par 100m hade vi fortfarande inte hittat Garntjänst lagerförsäljning, då tycker R att jag fått min chans att köpa mer garn... Jaja, det var nog det bästa som kunde hända, för jag behöver ju egentligen inget mera garn!

Så kan det gå!

Trevlig kväll!/Linda

Tänk vad fel jag hade.

Jag trodde att "Köpstopp 2012" skulle ha en viss inverkan på det nästan tvångsmässiga behovet av att starta upp nytt hela tiden. Men ack, vad jag bedrog mig. Jag tycker nästan att det är värre än vanligt.
Den senaste uppstarten är en sjal i Drops Alpacka.
Mönstret kommer från Yll o tyll och ser ut såhär i original.

Den här har jag höga förhoppningar om att få färdig. (Den också!)

Må väl,
Sarah

måndag 27 februari 2012

Harry Potter

Sett någon film? - Nej.
Läst någon bok? - Nej.
Stickat med garnet? -Jajamänsan!!


I julklapp fick jag Harry Pottergarn av Linda. Jag är övertygad om att det var tack vare färgerna som hon köpte det till mig, för det är då inte för mitt översvallande intresse för Harry Potter i alla fall.....

Efter lite lätta motgångar med monteringen av koftan tog jag det säkra före det osäkra, en sockstickning. Detta är (om mitt mål håller) sista "vanliga" raggisarna på ett tag. Nästa som påbörjas blir antingen Magic Loop eller tå-upp.

Trevlig kväll,
Sarah

lördag 25 februari 2012

Neverending story?

Ja, nu har den här koftan åter skådat dagens ljus efter en alldeles för lång tid i en Ufo-påse.


När jag ser detta blir jag mer trött på mig själv än vanligt. Armarna är klara, bakstycket är klart och bägge framstyckena likaså. Jag tycker nog att den var/är värd ett bättre öde än att bli bortglömd ännu en gång.
Så nu i helgen ska jag se om jag kan få ihop den någorlunda skapligt, det får nog bli lite hemmasnickrade lösningar eftersom jag här och där freestylade lite grann.

Trevlig helg,
Sarah









torsdag 23 februari 2012

Vi sällar oss till gratulanterna

Naturligtvis vill ju även vi passa på att gratulera Kronprinsessparet till deras tillökning.
Här kanske man kan tycka att jag borde ha hittat en bättre bild på flaggan och ja, det kunde jag ha gjort.
 Men detta kortet är taget på Solliden på Öland så jag tycker att det passar idag.

Dagen till ära vill vi också slå ett slag för Hjälpstickan som har tagit ännu ett bra initiativ, tycker vi. Klicka på länken och kolla.


Fira på rejält ikväll!

Sarah & Linda

onsdag 22 februari 2012

Tråkgöra

Ja, idag fick jag ta på mig den här tröjan för det är bara massa tråkjobb för tillfället när det gäller avdelningen stickning och virkning.


Sånt som jag inte är så nöjd med repas upp, sånt som jag VET aldrig kommer att bli färdigt repas upp. Jag fäster trådar och sorterar garn. Jag har kommit på att om man freestylar under tiden man virkar, ja då vill det till att man har tänkt efter före. Jag missade den lilla detaljen....

Men snart så kanske det dyker upp nåt att visa upp.
Ha en härlig lill-lördag,
Sarah.






måndag 20 februari 2012

Fläta - check! "Pluppar" - check!

Mössan är färdig och levererad, ryktet på byn säger att den har skådats live vid ett flertal tillfällen allaredan. Det tolkar jag som om att beställaren är nöjd.
Nöjd är ju även stickerskan som har lärt sig både fläta och plupp.


Däremot så kräver nog själva flätstickningen lite övning tills det rätta handlaget sitter. Tittar man på de räta maskorna på sidorna om flätan så lämnar de lite att önska enligt mig.


Men det syns inte lika tydligt när mössan sitter på. Tur det.
Mössan är stickad i Svarta Fårets Raggsocksgarn och efter deras mönster nr 740.
(Jag försökte hitta en bild på deras hemsida men det verkade inte som om de har mönster/bilder utlagda, eller hittade jag bara inte?)

Fortsatt trevlig dag,
Sarah

söndag 19 februari 2012

Inbrott?!

Om både 8:ans och 9:ans virknål ej går att finna, då måste jag väl ha haft inbrott???
(Märkliga tjuvar nuförtiden, göra ett inbrott och endast sno två virknålar...)

Ha en skön söndagkväll,
Sarah.

fredag 17 februari 2012

E:s sockor

Sockorna är överlämnade och provade. Satt som en smäck.


Det är nog till och med lite att växa i, ett tag i alla fall.



Trevlig fredag,
Sarah




torsdag 16 februari 2012

Lilla fröken E och Tant Sarah

Jag har en ny liten väninna som jag hänger med ibland. Lilla fröken E.
Då blir jag gärna "Tant" Sarah, det gör inget alls faktiskt att vara tant. För i min värld är tanter snälla, skämmer bort lite lagom och stickar raggisar till små, små fötter.


När fröken E var alldeles ny så stickade jag sockar efter ett mönster från Drops. Hon har låtit oss förstå att hon gillade den typen av socka väldigt mycket.
Naturligtvis blir det ju då ett par till.

Trevlig torsdag,
Tant Sarah

tisdag 14 februari 2012

Rullader à la Mannerström

Idag fick dottern välja middag, inte våfflor!!
Inspirerad av tv reklamen blev det Mannerströms rullader! Av alla enkla rätter att tillaga då man är på fjällsemester... men eftersom vi reser ihop med McGyver (vad sägs om portabel GPS (om vi kör vilse i slalombacken eller med skotern), våffeljärn, stavmixer, toastjärn, ja inget fatttas som ni förstår) så kunde vi sno ihop rulladerna! När vi kom till monteringen insåg jag att varken bomullssnöre eller grillspett fanns här, och McGyver hade inget med sig! Han var inne på att tälja till spett av tandpetare, men jag tyckte det var överdrivet! Jag har ju garn med mig! Det gick jättebra med Regias strumpgarn, och maten blev inte färgad à la Bridget Jones!



Receptet finns på Guldfågels hemsida och jag kan verkligen rekommendera er att göra dem, lika gott som det ser ut på tv, lika goda var de i verkligheten, med beröm godkänt av barnen.



Föreslog att vi stannar i Kilafors på hemvägen eftersom jag gjorde av med så mycket garn i matlagningen, men resesällskapet tyckte inte att 1,5m garn berättigade till fler inköp, hmm.



Jag stickar lite oxå, strumpan tar form men hälen trilskas lite... Behöver va lite skärpt i hjärnan för att sticka den, få se om det blir ikväll.

Imorgon blir det en tur med skoter på fjället, hoppas bara vädret tillåter. Idag har det varit lite blåsigt och snöigt, men fantastisk skidåkning!

Trevlig alla hjärtans dag/ Linda

måndag 13 februari 2012

Våffeldax

Verkar som om våra måltider här i fjällen ska bestå av våfflor! Mitt resesällskap hade packat ner både våffeljärn och sex olika våffelrecept som jag nu tydligen ska göra, ett för varje kväll. En tur till våffelstugan är oxå planerade så kosten kommer vara väldigt varierad!

Barnen är nöjda iallafall!

På vägen till lofsdalen passerade vi Kilafors = garn!!! mitt resesällskap utbrast när jag ville stanna: du som har så mycket garn behöver inget mer, sen gasen i botten... Ni hör ju, vad vet han, garn kan man ju ALDRIG få för mycket av, eller hur?!

Nu ska jag fixa mat, gissa vad det blir!

Trevlig kväll/Linda

Gör om - gör bättre

Allting som skapas blir jag inte alltid så nöjd med och nu har jag lärt mig av alla er andra kloka stickerskor att då är det bättre att repa upp.
Sagt och gjort.

Det första göromprojektet är den här sjalen. Den blev lite för vid och kändes aldrig riktigt bra. Så då repade jag upp och gjorde den något mindre och efter Kungen och Majkis mönster.



Något mindre i omkrets och lite mer kompakt.

Den här gången blev kragen riktigt bra, men då visade det sig att problemet låg nog mer hos mig.
Jag är nog inte riktigt en "viradkrage-kindofgirl".
Så den har fått flytta till mamman och vad det verkar så trivs de två rätt så bra ihop.

Trevlig måndag,
Sarah



söndag 12 februari 2012

Raggisar till Kerstin

När tiden inte riktigt räcker till, t ex till jul när man har tänkt att sticka så himla mycket och ge bort, och det visar sig att man började för sent med julklapparna i år igen.....
(här hoppas jag på hög igenkänningsfaktor)
Då får man lösa det med någon form med rim och "presentkort", får mottagaren dessutom själv välja vad hon/han vill ha och i vilka färger så verkar det inte alls som värsta nödlösningen.


I det här fallet så valde Kerstin traditionella raggisar i gråmelerat garn. Med ett önskemål om röda hälar.


Självklart! Det ska bli.
Så det blev klassiska sockar med förstärkt häl. Mina första sådana hälar. Nu kan jag pricka av en punkt till på "läramiglistan".

Trevlig kväll
Sarah

torsdag 9 februari 2012

Sticklusten åter?

Jodå, måste erkänna att det sugit LITE i sticktarmen de senaste dagarna! Igår gick jag lös på mitt hemflyttade garn och gjorde en statusuppdatering. Inser att jag har många nystan av ETT garn, hur tänkte jag när jag köpte det?! Eftersom jag är en vant-, strump- och sjalstickerska så ska jag nog kunna göra av med ett par nystan!

Tåuppstrumpor var ju väldans kul att sticka, så jag rotade fram mitt strumpgarn, och hör och häpna så fanns det en hel del!

I blogglandia så hittade jag strumpor i "avbruten mosstickning" som såg trevliga ut. Dottern älskar raggsockar så det får bli ett par till henne, men mönstret jag använder är för mina fötter... Hmm utmaning att räkna om men det ska gå. Strumpan blev lite tråkig i färgen till en början, men garnet är färgglatt så det blir nog bra!

I helgen bär det av för en veckas skidsemester till Lofsdalen, och då vill jag ha ett enkelt sticke som inte kräver massa mönsterstickning. Att sticka i bilen är ju ett bra sätt att få resan att gå fortare!

Fortsättning följer...

Trevlig kväll!/Linda

onsdag 8 februari 2012

Mössa med fläta

Jag fick en förfrågan av en väninna till mamma om jag kunde sticka en mössa åt henne. Eftersom ordet nej inte används så ofta som det kanske borde i mitt liv så svarade jag naturligtvis ja.
Hon hade redan sett ut ett mönster och frågade om jag kunde sticka flätor och "pluppar". Då svarade jag jajamän!
Och det var ju käckt gjort av mig, eftersom jag aldrig har stickat vare sig flätor eller "pluppar".


Men igång är jag.
Sticka baklänges har jag också gjort en hel del. Men det ska nog gå det här också.
Allt går - bara man vill.

Imorgon åker jag på möbelmässa och tar in lite nya influenser, vem vet inspirationen finns kanske där man minst anar det?

Trevlig kväll,
Sarah

tisdag 7 februari 2012

Vi fyllde 1år igår!

Jajamänsan, det gjorde vi. Och det firades kan jag säga.
Fast kanske på ett lite annorlunda vis..... Men man får ju fira som man vill, huvudsaken är ju som jag påtalar med jämna mellanrum, ATT man firar.
Linda och jag firade 1-årsdagen med att anmäla oss till en helgkurs i tvåändsstickning.
Tänk en hel helg, med garn, stickor, andra stickerskor, lära sig nåt nytt, helpension och inte minst för Lindas och min del en hel helg med varandra.
Mycket bättre än så kan man väl knappast fira?

Bilden har jag fått lov av Ulrica/Stickamera att använda.

Här kan du läsa mer om helgen med tvåändsstickning.

Fortsatt trevlig dag,
Sarah.


söndag 5 februari 2012

Inget att avundas

är titeln på boken jag för tillfället läser. I väntan på att sticklusten ska komma tillbaka slukar jag böcker på löpande band. Bland de senast lästa författarna hör Arnaldur Indridason som skriver om poliser och mordutredningar på Island
Omslagsbild: Mörka strömmar

samt Katarina Wennstams Alfahannen.
Alfahannen (inbunden)
Kan varmt rekommendera dessa författare!

Eftersom jag aldrig kan göra något måttligt så plöjer jag bok efter bok av samma författare, och efter ett tag måste ja bryta för det blir väldigt enformigt att läsa om t ex mord hela tiden!

Jag läser gärna dokumentärer, har bl a läst Mitt liv med Saddam, som jag tycker ni ska läsa!

Som jag skrev tidigare så läser jag för tillfället denna bok

Inget att avundas : Vardagsliv i Nordkorea (häftad)

En något så ovanligt roman om Nordkorea och livet där. Jag har läst ca 1/4 och är faschinerad och förfärad på samma gång!

Här är baksidetexten från boken: "I skydd av nattens mörker inleder ungdomarna Jun San och Mi Ran i hemlighet en relation. Under långa promenader går de hand i hand och pratar om allt utom den regim som tvingar dem att smyga med sin kärlek. I Inget att avundas får vi också möta flera andra vanliga nordkoreaner: en fabriksarbetare som såg sin familj svälta ihjäl innan hon flydde utomlands och en självuppoffrande doktor som tog emot mutor för att köpa mat, och vars far i sorg efter ledaren Kim Il Sungs död begick självmord.

Barbara Demick levandegör vardagslivet, kulturen och maktens mekanismer i ett gripande och insiktsfullt reportage från världens mest slutna rike.

Inget att avundas tilldelades det mest prestigefulla reportagebokspriset, BBC:s Samuel Johnson-pris 2010, och boken nominerades till National Book Award, den amerikanska motsvarigheten till Augustpriset."

Ja, det är verkligen intreaant att lära om andra kulturer, särskilt då om ett så slutet land som Nordkorea!

Trevlig söndagkväll! Linda

lördag 4 februari 2012

Azadeh

Nu är den första vanten ur Vantkalendern klar. Azadeh är namnet på skapelsen. Det tar fortfarande sin modiga tid för mig att flerfärgssticka men jag blir mer och mer nöjd med resultatet.


Min vana trogen så kommer det nog dröja lite innan jag börjar på vante nr 2, men det får helt enkelt bara vara så. Annars håller jag fortfarande på med slutförande av diverse projekt som har "legat till sig".
Dagen bjuder ju på mycket tv, det är skidor högt och lågt och lite för kallt för att ge sig ut några längre stunder. Så jag tror att jag hinner sticka undan en del.

Sarah.

fredag 3 februari 2012

Tips från inredningscoachen

Jag fick ett tips idag på hur man kan få lite extra lång glädje av sina tulpaner även om de har vissnat och börjat tappa bladen. Skaka av alla blad och lägg dom i en skål, på ett fat eller som jag gjorde, i min gamla adventsljusstake.

Ni som varit med oss ett tag vet ju att både Linda och jag bloggar med mobilkamera, därför är ju kvalitén bara sådär på bilderna. Så idag satsar jag på kvantitet istället för kvalitét.






Med detta önskar jag er en riktigt skön helg.
Sarah


torsdag 2 februari 2012

Sticka baklänges

Min ömma moder har ett tag letat efter en mössa med paljetter men inte hittat någon. Då tyckte jag allt att hon kunde sno ihop en själv. Sagt och gjort, garn inköptes och sen säger jag (hur konstigt som helst) att det där behöver du inget mönster till. Det fixar du! (Återigen:jag?!)


Så med gemensamma krafter blev det en mössa, det var ju bara det att den blev lite kort när den väl var monterad. Lite ABBA goes kalott, typ.
Då tyckte modern att börja om helt och hållet och slänga kalotten var en bra idé.
SLÄNGA GARN! Skulle inte tro det.....
Så då lovade jag att jag skulle plocka upp det sydda och sen sticka lite baklänges. Alltså, svart garn. Det är ju helt hopplöst. Jag fick stå vid ett fönster och greja för att se ordentligt.
När det väl var gjort så belönades jag rikligt, tycker jag.

Bonniers stora bok om stickning

Vilken winwin!
Trevlig torsdag,
Sarah




onsdag 1 februari 2012

En klar - elva kvar!

Ja, nu kan jag göra bokslut över januari och konstatera att inköpsstoppet höll åtminstone den första månaden. Jag vill redan nu passa på att flagga lite för februaris förutsättningar. OM det blir så att jag åker upp till Stockholm på mässan, ja då kan det ju faktiskt hända att köpstoppet hävs lite granna. Vi får se....

Mina yogasockar är färdiga. Här freebasade jag lite nere vid foten och "hälen". Det blev bara sådär kan jag säga. Men det duger gott åt mig.


Blir det däremot något mer par kommer jag nog att hålla mig till någon form av mönster.



Sockarna är stickade i Järbos Raggi och med förskjuten resår.

Nu, pang på ny-gamla projekt.
Sarah