torsdag 29 december 2011

Dulce de leche brownie

Snart är mina tåuppstrumpor klara, endast ett halvt skaft återstår! Jag fick bli vid en brevvåg som vi inte behövde på jobbet längre, gissa om jag blev glad!! Nu är det bara att väga garnet och sen räkna ut hur mycket som behövs! Nog om det, bilder på strumporna kommer...



Denna nyårsafton föll det på min lott att fixa efterrätten. Efter mycket surfande i cyberrymden (jag är otroligt imponerad och tacksam över era uppfinningsrikedomar och att ni delar med er av mönster, recept eller vad ni nu bloggar om) hittade jag denna sida http://louisespis.blogspot.com/2011/02/dulce-de-leche-brownies.html (ja, jag kan inte länka... försökte flera gånger!!) Eftersom min passion är choklad så föll jag för dessa brownies.


Dessa bilder är lånade från internet, men jag måste erkänna att mina blev likadana! Fast bilder tagna med mobilkamera utan blixt hade inte gjort min kaka rättvis...

Jag hade med lite smakprov till jobbet idag, och betyget blev med beröm godkänt! Så om ni inte vet vad ni ska servera till dessert så kan jag varmt rekommendera dessa!

Med önskan om ett gott slut och ett gott nytt år!/Linda


Provad och nöjd

Ja, nu är kragen helt klar, jag har provat och jag är nöjd. Med Cotton viscose har jag virkat runt kanterna och även gjort en liten rosett.
Jag tycker inte själv att jag är så "rosettig" av mig,  men ibland så!
Kragen sitter som en smäck och jag är nöjd och belåten.
Kragen är stickad i dubbla trådar Alpacka så den är varm och go´ och enligt mig, helt klifri.

 Idén till rosetten hittad jag hos Yll och tyll och här finns blogginlägget.
Ha de´ gott,
Sarah

onsdag 28 december 2011

En liten undran?

Undra om jag tror att jag får fler saker klara snabbare om jag stickar på många samtidigt?
Nej, jag vet att det inte är så. Men när jag kikar i soffhörnet så ligger där tre sockstickningar.
Men 2012 kanske blir året där jag tvärvänder från att ha varit en "evig ufo-stickerska" till att bara ha några få saker på gång samtidigt?! Ja, också kanske det blir året som jag inte köper något nytt garn alls?!
Ibland är det så att jag skrattar högt åt mig själv.....
Sarah

tisdag 27 december 2011

Blockad!

Japp, trådarna är fästa och kragen ligger till sig....
Mönstret är från Drops och finns här. Den är stickad i Garnstudios alpacka med dubbla trådar, sen ska det virkas runtom med Cotton viscose. Jag köpte garnet för ett par år sedan och gjorde då en i grått men den fick mamman ta och den har hon använt flitigt.
Funderar på att göra en (eller kanske två) till. Jag använder bluffpolo/fuskolle, kärt barn har många namn, nästan varje dag. Till skillnad från när man var liten och fullkomligt hatade detta plagg!
Nu ska jag surfa ut i garncyberspace och klicka hem lite garn. Härligt!

Trevlig kväll
Sarah

måndag 26 december 2011

Slöstickar


Ja, annandagen tillbringar jag (som så många andra) i soffan med ljudbok och slöstickning.
För tillfället stickar jag en krage i Drops alpacka och mönster från Garnstudio.

Fortsatt trevlig Annandag,
Sarah

söndag 25 december 2011

God fortsättning

Ja, julfirandet fortsätter och även om vi har gått ner på halvfart med bloggandet så stickas det fortfarande friskt.
Idag ska Linda och jag ha heldag med varandra, först champagne och lunch hemma hos henne sen fortsätter vi dagen hos mig och avslutar med middag frampå kvällningen.
God fortsättning,
Sarah & Linda.

onsdag 21 december 2011

Man ska aldrig säga aldrig.....

Nej, det ska man (jag) faktiskt inte.  För ibland händer det mest otippade.  Jag har nämligen alltid med bestämdhet hävdat att jag aaaaldriiig skulle få för mig att Scrappa.

Men jag är inte sämre att jag kan ändra mig. Innan jag visste ordet av så knåpade jag ihop inbjudningskort till glöggfesten.

Tro det eller ej, men det gav faktiskt lite mersmak.
Men även denna hobby hyser en stor nördfaktor. Rackarns vad prylar, verktyg och tillbehör man kan snöa in på. Men garnet kommer fortfarande i första hand, var lugna över det.
Trevlig kväll
Sarah

tisdag 20 december 2011

Tåuppsockar

Efter att gått lös på allt strumpgarn i Tyskland (jodå, jag beställde mer strumpgarn av våra tyska vänner nu när de kommer hit i jul, för säkerhets skull, vill ju inte hamna i garnnöd...) bestämde jag mig för att börja sticka strumpor från tån och uppåt. Kul med lite omväxling och en utmaning!

Sagt och gjort, Sarah skickade över en länk på en tutorial från
 Tootitosh med tydliga instruktioner. Försökte att hänga med i tempot, insåg att jag nog behöver läsa instruktion oxå, så ut bland alla bloggar och kolla! Här hittade jag tydliga bilder och instruktioner.


Efter ett tag fattade jag hur själva uppläggningen skulle gå till, sen var första varvet lite trixigt. Sen flöt det på bra, ända fram till hälen... Ena sidan blev bra, den andra blev inte rätt! Bara att dra upp, och där är jag nu. Förhoppningsvis blir det lite tid över i julstöket så jag kan sätta mig och få till hälen, just den biten är ju ingen sällskapsstickning (inte för mig ialla fall).

Ha det så bra i julstöket, och kom ihåg att inte stressa alltför mycket!
 Linda

Nu funkar länken.

måndag 19 december 2011

Och vinnaren är.....!

Glitter och glamour kan man ju aldrig få för mycket utav. Framförallt inte nu inför Nyår och Trettondagsafton.
Så ett svart garn med lite bling och paljetter i, det är priset i utlottningen.
Väninnan J agerade slumpgenerator och valde nummer 73.
Nummer 73 på listan var:


Grattis till vinsten!
 Hör av dig till oss med adress så kommer det snart ett paket på posten.
Tack till alla er som ville vara med i utlottningen. Nu har vi många nya bloggar att kolla in hos under Julledigheten.

Sarah & Linda


fredag 16 december 2011

Trevlig helg

Vi vill passa på att önska alla en trevlig helg och 4e advent.
Vinnaren i utlottningen kommer att avslöjas på måndag.
Sarah&Linda


torsdag 15 december 2011

Härliga december!

Nu gillar jag ju december och vinter av många anledningar. Men en utav dom är att det kan dyka upp julklappar i brevlådan. Bara sådär!!
Den här klappen åker ner i julklappsstrumpan och ska öppnas direkt på julaftons morgon innan jag ens har vällt mig ur sänghalmen.

Vinnaren i tävlingen är dragen, men vi håller lite på det tills vi har hunnit ta en bild på vinsten. Tid, dagsljus och kameror är saker som jobbar emot oss just nu....

Nu går jag och värmer lite glögg, gör detsamma vet´ja!
Sarah

onsdag 14 december 2011

Vem kommer Tomten till?

Idag skriver jag lottlappar för fulla muggar,
så i morgon får vi se vem som har vunnit utlottningen.
Vi kommer att samfrakta ihop med Tomten. (Han far ju ändå runt en del i dessa tider tänkte jag)
Ha en bra onsdag,
Sarah

tisdag 13 december 2011

Korsstygnsbroderi

Så här i juletider tänkte jag visa ett litet korsstygnsbroderi som jag knåpade ihop för några år sedan. Jag tycker det är jätteroligt att brodera, men just sådana här bonader har man ju inte så stor nytta av...

Såhär i efterhand ångrar jag att jag broderade dit siffrorna och satte dit ringarna, eftersom barnen tycker det ska sitta något i ringarna och jag inte riktigt mäktat med att hitta på presenter till alla dagarna...

Snart ska jag visa mina mönstervantar, ska bara köpa såpa först, och försöka justera högervanten så den blir 2cm mindre...

Trevlig Lucia! /Linda

måndag 12 december 2011

Glöggfest

Jajamän, i kväll vankas det glöggfest med mingel och vingel,
så idag är det bara kökstök som gäller.

Trevlig måndag
Sarah

fredag 9 december 2011

Kan detta vara svaret

....och så undrar jag ibland varför jag sällan får något klart och färdigt?


Önskar er alla en trevlig helg,
Sarah

torsdag 8 december 2011

Handledsvärmare

I och med detta inlägg får ni vara med om en hyfsad skräll. Inte bara har jag gjort bägge handledsvärmarna helt klara, (och gett bort dom till den ömma modern).


Jag har också för första gången stickat något utan mönster.
Jajamän! Det är jag det!

Jag är så otroligt nöjd och stolt över mig själv så jag ska göra ett par egna också.
Men jag är ju inte sämre än att jag ska ändra på några detaljer. Nästa par ska jag sticka något längre vid fingrarna, sticka på några varv vid öppningen för tummen och jag ska INTE sticka stjärnan på insidan av handen. Det är bara för mycket overkill.


Icke att förglömma, allt garnet fanns i gömmorna, (otippat) det gråa är restgarn från ett par vantar och det vinröda är växtfärgat av farmodern.

Ha en riktigt bra torsdagkväll, unna er lite glögg vet´ja.
Sarah

onsdag 7 december 2011

Mönstervantar

Hemkommen efter några intensiva dagar med julmarknad och diverse shopping i Tyskland. Kan verkligen rekommendera Hamburg, ca 30 olika julmarknader att välja mellan, kul! Nackdelen är ju alla människor, det var otroligt mycket folk i centrum i lördags, så efter endast ett par timmars shopping fick vi ge oss. Det var nästan omöjligt att ta sig fram!

Inget ont som inte har något gott med sig, vantarna var ju med, så jag hann sticka klart vante nr 2 (dock utan tummar än...) Nr två blev bra mycket mindre än nr ett, kanske beror det på att jag höll garnet med pekfingret och långfingret? Övning ger färdighet!



Jag får väl tvätta ena vanten i 60grader och andra i 40grader! Problem är till för att lösas! Jag tror att ju fler mönstervantar jag stickar, desto finare kommer stickningen bli. Detta är ju faktiskt mina första vantar, och verkligen inte de sista. Kul att sticka dem!



Köpte lite garn oxå (otippat va?!) som jag tänkte sticka strumpor av. Lätt att gå lös, varför inte lugna mig och bara köpa två nystan?! Det är ju inte så att det saknas garn precis... Ni kanske känner beteendet?!



Hittade dessa fina strumpor hos Dödergök http://dodergok.blogspot.com/2011/08/strumpor-i-avbruten-moss-stickning.html som jag ska försöka mig på.

Nu blir det lite träning innan jag får sätta mig och sticka!

Trevlig stickkväll! /Linda

Kökstjänst

Idag är jag en pepparkaksbagare.


Här ska jag (förhoppningsvis) snart sitta och njuta av glögg och mina tunna pepparkakor. De kakor som jag förövrigt brukar få fullständig spatt på efter ett tag. Jag vill ha tunna, tunna så att man nästan kan se igenom. Det vill inte alltid degen.
Fortsatt trevlig dag,
Sarah.

tisdag 6 december 2011

Julflört med 80-talstvist

Ja, ni som var med när det begav sig med de sk USA-sockarna a k a falldown-socks kan väl lätt få en liten nostalgitripp nu....
Tanken var att de här raggisarna skulle bli en julklapp, men jag blev så nöjd så jag behåller dom själv.
(Den tilltänkta mottagaren kommer naturligtvis också att få, men man måste ju kvalitétssäkra produkten innan den ges bort.)
Jag hittade mönstret på skaften hos Strandviksvillan.

 
Foten på sockarna är den gamla vanliga, förövrigt den enda jag kan, än så länge. Men det ska bli ändring på det snart...
Så nu har jag ett par juliga sockar att sjava omkring i hemma, nöjd och belåten.
Trevlig tisdag,
Sarah

måndag 5 december 2011

Varför, varför....

avsluta något som ligger och dräller i soffan/ufoavdelningen


när man kan börja på något nytt?

Ha en bra start på den nya veckan,
Sarah.

fredag 2 december 2011

Pepparkaksvantar

Ibland, läs ofta, så bedrar ju snålheten visheten. Det är faktiskt så. Åtminstone när det gäller mig och garn. Jag sprang förbi garnaffären lite tidigare i höstas och hittade det isländska garnet Lèttlopi kraftigt nedsatt. Kan man nonchalera en garnrea? Kanske, men inte jag. Och vantar kan man ju tydligen inte få för många.....

Eftersom det inte var så tjockt så bestämde jag mig för att virka med nål 3,5. Jag kan nu tala om att det går duktigt mycket långsammare än vad jag är van vid. Men de blir täta, täta och då förhoppningsvis varma.

Slutpiffet är inte helt spikat ännu men lite spets och lite virkat på handryggen är grundplanen.

När jag sen tittade på den första prototypen så tyckte jag att de påminde om pepparkakor.
Jag ska använda helgen till slutfinishen, så vi får se hur det slutar.
Önskar er alla en trevlig helg & 2:a advent
Sarah


torsdag 1 december 2011

Solveigs vantar

Vantboken : Solveigs vantar

Jag köpte ju boken Solveigs vantar för en tid sen, en fantastisk mönsterbok för alla som gillar mönstervantar. Dock lämnar flera av bilderna i boken mycket att önska... (de kanske också bara hade en mobilkamera utan blixt...) Men mönstrena är inspirerande! Det var inte helt enkelt att välja vilket par jag skulle börja med.


Jag började sticka vantarna Åkerbär. Färgerna är gammelrosa och vinrött, ska fota i dagsljus när de är helt klara!!

Tyvärr har ett litet fel smugit sig in, men jag har sett på en del av era andras bloggar hur man kan fixa till det. Nål och tråd är bra till mycket!

Bara tummen kvar på första vanten. Jag tycker det är svårt att få stickningen jämn vid färgbyterna, men övning ger färdighet! De ska ju efterbehandlas i varmt vatten ett par gånger, då kanske de rättar till sig.

Idag åker jag på julmarknadsresa till Hamburg, Sarah håller ställningarna här på bloggen! (Det brukar hon ju göra...)

Trevlig helg på er!
Linda